• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Матвій Бідний: Україна здатна перемагати як на полі бою, так і на спортивних майданчиках
опубліковано 28 серпня 2024 року о 16:51

Очільник Мінмолодьспорту Матвій Бідний взяв участь у подкасті Центру протидії дезінформації, де розповів про результати участі України в Олімпійських іграх 2024 року та роль спортивної дипломатії. 

Матвій Бідний зазначив, що участь українських спортсменів на Олімпіаді була не тільки спортивним змаганням, але й важливим елементом боротьби за українську ідентичність на міжнародній арені. «Головна мета - показати, що Україна стоїть, Україна б'ється і Україна здатна перемагати, як на полі бою, так і на спортивних майданчиках», — підкреслив він. 

Особливу увагу керівник Міністерства приділив роботі українського дому Volia Space у Парижі, який став потужним медіа-хабом для українських спортсменів та поширення правди про війну в Україні.  

«Ми забезпечили акредитацію понад 600 журналістів, з яких дві третини - це міжнародні видання. Кожного дня ми отримували від 100 до 150 оригінальних текстів в українських та міжнародних ЗМІ, що мали охоплення від 5 до 7 мільйонів переглядів. Зараз ми маємо загальне охоплення у понад 105 мільйонів людей, які ознайомилися з нашими матеріалами. Із них дві третини – за кордоном», — відзначив Матвій Бідний 

Volia Space був створений як спеціальний майданчик для комунікації з міжнародними медіа, де атлети могли говорити вільно. «Це один із найуспішніших проєктів, до яких я мав честь долучитися, і він спрацював на всі 100%», — резюмував очільник Мінмолодьспорту. 

Він також поділився деталями щодо підготовки української олімпійської збірної. Він підкреслив, що команда була забезпечена всім необхідним для успішної підготовки, включно з новітнім обладнанням. «Наприклад, для наших гімнастів ми закупили спеціальний комплект обладнання, ідентичний тому, що використовувався на змаганнях у Парижі. Це дало можливість нашим спортсменам тренуватися в умовах, максимально наближених до змагальних», — зазначив він. «Всі необхідні ресурси — від екіпірування до тренувальних зборів — були надані у повному обсязі», — підкреслив Бідний. Він також зазначив, що це результат системної роботи Міністерства, яка спрямована на забезпечення наших спортсменів всім необхідним для підготовки. 

У ході подкасту також обговорили важливість спортивної дипломатії та роботу Мінмолодьспорту над недопущенням російських та білоруських спортсменів до міжнародних змагань. «Росіян на Іграх було вдесятеро менше, ніж українців. Дуже важливо зазначити, що це були «анонімні росіяни» під нейтральними прапорами, і це є нашою спільною перемогою. Важливо, що прапор росії був заборонений, що цей прапор вкритий ганьбою і заборонений на всіх територіях проведення Олімпійських ігор», — зазначив Матвій Бідний. Він додав, що на минулих Іграх було понад 330 учасників з росії, а цього разу – лише 15-16 нейтральних атлетів, яких в підсумку ніхто навіть не помітив. «Я вважаю, що це наша велика перемога, яку ми повинні розвивати», — підкреслив Бідний. 

Окрім теми Олімпіади, Матвій Бідний також розповів про концепцію реформування спортивної сфери. Він наголосив на важливості переходу до клубної системи, яка є основою для розвитку спорту у всьому цивілізованому світі.  

«Клубна система базується на демократичних принципах, де громадяни самі обирають, хто буде тренувати їхніх дітей і як витрачатимуться ресурси клубу», — зазначив він. У межах цієї системи кожен спортивний клуб є членом федерації, яка об'єднує подібні клуби та представляє їхні інтереси на національному рівні. 

Бідний підкреслив, що держава, делегуючи повноваження федераціям, зможе ефективніше використовувати ресурси. «Це забезпечить прозорість, підзвітність та підвищить ефективність управління спортом», — наголосив він. 

На завершення Матвій Бідний наголосив на важливості збереження української ідентичності у молоді, яка знайшла тимчасовий прихисток за кордоном.

Повне відео нижче:


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux