• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Мінмолодьспорту активізує співпрацю з польськими фондами задля збільшення обсягів допомоги Україні
опубліковано 05 серпня 2022 року о 10:12

Державний секретар Мінмолодьспорту Олексій Перевезенцев взяв участь у зустрічі зі стратегічного планування українсько-польської співпраці та збільшення обсягів допомоги громадянам України, які стали жертвами збройної агресії рф, через програми Уряду Республіки Польща та Європейської Комісії, що триває 4-5 серпня у м. Варшава, Республіка Польща. 

В ході візиту Олексій Перевезенцев провів низку зустрічей з керівництвом Фонду розвитку системи освіти (ФРСО) та партнерськими організаціями. ФРСО є Національним органом управління Операційної програми Уряду РП «Знання-Освіта-Розвиток» (PO WER), Програми «Освіта» Європейської економічної зони та керує проектною діяльністю обсягом до 500 млн євро на рік. 

Основною мета зустрічей з ФРСО  було обговорення шляхів мобілізації допомоги українцям, які постраждали від агресії РФ проти України, та підтримки української молоді в післявоєнний період.

Олексій Перевезенцев окреслив поточну ситуацію в Україні щодо молоді, молодіжних працівників та молодіжної інфраструктури, зокрема поінформував про втрати, що були нанесені внаслідок повномасштабного вторгнення рф на територію України, а також наголосив на поточних потребах молодіжних центрів, які стали хабами надання гуманітарної допомоги в Україні та з перших дів війни почали надавати допомогу цивільному населенню.  

«Внаслідок збройної агресії рф близько 40% молоді в Україні були змушені залишити власні домівки. Понад 2 мільйони молодих людей стали внутрішньо переміщеними особами та ще близько 2 мільйони виїхали за межі країни», — відмітив державний секретар. 

Він зазначив, що до війни в Україні функціонувало понад 300 молодіжних центрів та просторів. Станом на цей час працює 121 молодіжний центр, а 95 — зруйновані, пошкоджені чи окуповані. Також 68% молодіжних працівників та працівниць вимушені були виїхати зі своїх регіонів, а лише 37,6 % мають можливість здійснювати молодіжну роботу.  

«Всі ці цифри свідчать про потребу в збільшенні допомоги як українській молоді так і тим, хто з ними працює та підтримує, зокрема молодіжним центрам», — наголосив Олексій Перевезенцев.  

У ході зустрічі будо також досягнуто домовленості про стажування за рахунок Фонду у європейських країнах українських експертів та фахівців Українського молодіжного фонду, який наразі створюється Мінмолодьспортом відповідно до положень Закону України «Про засади молодіжної політики». 

Окрему увагу в рамках візиту було приділено питанню промоції та підтримки фандрейзингової платформи UNITED24, ініційованою Президентом України Володимиром Зеленським, на якій вже доступна можливість перерахування коштів на потреби спорту та відновлення пошкодженої (зруйнованої) спортивної інфраструктури. Невдовзі така можливість з’явиться і для підтримки об’єктів молодіжної інфраструктури. 

Платформа UNITED24 має на меті збільшити благодійні пожертви на підтримку України у світі, зокрема й шляхом об’єднання зусиль міжнародних партнерів, донорів, благодійників задля підтримки нашої країни в захисті незалежності, а також у післявоєнному відновленні. Усі охочі можуть зробити внесок в один клік на сайті u24.gov.ua. Корпоративні донори також мають змогу обрати цільову допомогу.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux