• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Презентовано перший моніторинговий звіт Плану заходів з реалізації стратегії безбар‘єрності
опубліковано 27 жовтня 2021 року о 17:30

Сьогодні на третьому засіданні Ради безбар’єрності було презентовано перший моніторинговий звіт Плану заходів на 2021-2022 роки з реалізації Національної стратегії зі створення безбар’єрного простору в Україні, розробленої в межах ініціативи першої леді Олени Зеленської.

План заходів передбачає впровадження шести напрямів безбар’єрності – фізичної, інформаційної, цифрової, суспільної, економічної та освітньої. До реалізації заходів залучені 16 міністерств, з них 7 реалізують флагманські проєкти. В цілому заплановано 236 заходів та 144 завдання.

Радниця-уповноважена Президента України з питань безбар’єрності Тетяна Ломакіна доповіла про результати аналізу організаційної спроможності міністерств виконувати План заходів.

«За результатами першого моніторингового звіту щодо виконання Нацстратегії зі створення безбар’єрного простору виконано 75% завдань, що були заплановані у Плані заходів. Це свідчить про те, що є міністерства, які ще не завершили виконання завдань, та мають наздоганяти хід виконання Плану у наступному кварталі. Для нас дуже важливо, щоб всі виконавці Стратегії розуміли її стратегічну мету, та саме зараз підготували ґрунт для подальших кроків з реалізації всіх заходів. Також необхідно, щоб Нацстратегія реалізовувалась у всіх областях України за участі влади та громадськості на місцях», - зазначила Тетяна Ломакіна.

На засіданні також була представлена Комунікаційна стратегія до Плану заходів із впровадження безбар’єрності, яка визначає стратегічні цілі та показники їх досягнення, наратив, ключові повідомлення, а також координує комунікаційну роботу всіх органів влади у цьому напрямку. Рада безбар’єрності затвердила цю стратегію.

Радниця-уповноважена Президента України з питань безбар’єрності Тетяна Ломакіна представила членам Ради «Довідник безбар’єрності» – гід з коректного спілкування, створення якого ініціювала перша леді Олена Зеленська. Документ був рекомендований для використання органами влади в роботі.

Нагадаємо, в червні, під час засідання Ради безбар'єрності, Міністр молоді та спорту Вадим Гутцайт наголосив, що діяльність Мінмолодьспорту в найближчі два роки сфокусується на проведенні аудиту доступності більше ніж 300 молодіжних центрів та створенні умов для самореалізації молоді з інвалідністю у кожному центрі. Також буде підвищено обізнаність співробітників щодо можливостей залучення молоді до активної громадської участі в житті своїх громад.

Зокрема, буде проведений аудит доступності всіх спортивних будівель та споруд (спортивні комплекси, зали, арени, стадіони), а Національна програма розвитку масового спорту буде доповнена потребами дітей та молоді з інвалідністю, а також літніх людей.

Для довідки: Рада безбар’єрності – консультативно-дорадчий орган Кабінету Міністрів, членами якого є представники державної влади, громадянського суспільства, експертної спільноти та міжнародних організацій. Рада безбар’єрності проводить моніторинг та контроль виконання Нацстратегії безбар’єрності.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux