• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Розпочалась співпраця з Товариством Червоного Хреста України у реалізації проєкту «Молодіжні лідери України»
опубліковано 07 серпня 2020 року о 14:02

Участь у зустрічі взяли заступниця Міністра молоді та спорту Марина Попатенко, директорка департаменту молодіжної політики Мінмолодьспорту Ірина Бєляєва, заступниця генерального директора Товариства Червоного Хреста України Олена Стокоз, координаторка розвитку освітнього напрямку Товариства Червоного Хреста України Людмила Макарова, голова сектору розвитку волонтерства Товариства Червоного Хреста України Олексій Чередніченко.

Концепція цього проєкту охоплює велике коло молодих українців, які прагнуть розвивати свої спільноти та брати участь у процесах прийняття рішень, але їм не вистачає можливостей, знань та інструментів. Більше половини молодих українців мають ідеї, як розвивати свої спільноти, тоді як стільки ж молоді не знають, як всебічно брати участь через молодіжні громадські організації.

«Створення можливостей для молоді, участь у житті суспільства, громадянський внесок у подальший розвиток українського суспільства – це є основною метою Національної стратегії державної молодіжної політики до 2030 року. Стратегія знаходиться на погодженні в центральних органах виконавчої влади та найближчим часом буде внесена на розгляд Кабінету Міністрів України і подана на ухвалення Президентові України, - зазначила заступниця Міністра молоді та спорту України Марина Попатенко. – Нові підходи для роботи з молоддю допоможуть молодим людям бути свідомими, відповідальними та економічно активними, мати високий рівень життєстійкості, самостійності і спроможності, інтегрованості у суспільне життя країни».

Проєкт буде реалізовуватися у двох регіонах України: Харківська та Дніпропетровська області. Цільова аудиторія включатиме людей віком від 14 до 35 років. Загалом проєкт підготує понад 50 молодіжних лідерів на різних рівнях та охопить приблизно 9000 молодих бенефіціарів. Соціальна ініціатива буде реалізовуватися у тісній співпраці з молодіжними лідерами Данського Червоного Хреста і, тим самим, створить міцну взаємодію між українськими та данськими молодіжними лідерами. Тривалість - 18 місяців.

Проєкт базуватиметься на демократичних виборах молодіжних лідерів на різних рівнях. Таким чином, молоді українці матимуть особистий та конкретний досвід з місцевою демократією і, тим самим, а також зможуть активно брати участь у місцевих демократичних організаціях чи формальних молодіжних установах, таких як державні чи муніципальні молодіжні ради.

Найближчим часом у соціальних мережах Міністерства та Товариства Червоного Хреста України буде новина про те, як можна взяти участь в проєкті.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux