• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Шість молодіжних команд здобули перемогу в конкурсі інноваційних проектів U-inn 2.0 RELOAD
опубліковано 24 вересня 2019 року о 16:35

Загалом у конкурсі взяли участь 88 проєктів, 15 фіналістів. 6 переможців . реалізовуватимуть проєкти, результати будуть висвічуватися на фестивалі інновацій (робоча назва) у грудні

Визначення переможців відбулось під час U-inncubator 19-20 вересня 2019 року в Києві.

На U-inncubator приїхали команди-півфіналістки конкурсу, де вони мали змогу представити свої ідеї, отримати менторську допомогу і позмагатись за приз в 200 тисяч гривень для реалізації задуманого.

Протягом двох днів команди проектів мали змогу поспілкуватись з фаховими менторами і менторками (Іван Омелян, Олександра Кузіва, Сергій Карелін, Ольга Корабльова, команда Лабораторії прискорення інновацій та інші), покращити свої проекти, деякі з яких після фахових порад змінили не лише назву, а й суть.

В результаті судді відібрали шість найкращих проектів, які отримають фінансову та менторську підтримку для реалізації своїх проектів. Переможцями стали:

- «Будинок доброчесності» (м. Житомир) / Інновація для доброчесності. Ідея проєкту – дати можливість українській молоді напрацювати практичні навички участі в процесі прийняття рішень через онлайн-гру.

- «Портал волонтера» (м. Тернопіль) / Інновація для доброчесності. Розробка гарного дизайну проєкту – зручної та продуманої системи реєстрації для потенційних волонтерів, а також організаторів подій та заходів.

- «Соціальна хата» (м. Вінниця) / Інновація для інклюзивності. Двомісячна програма соціальної адаптації молоді з інвалідністю: протягом двох місяців 6-8 молодих людей віком від 16 до 30 років проживатимуть разом із двома менторами і матимуть можливість спробувати пожити окремо й адаптуватися до самостійного життя.

- «Крила – online» (Рівненська область) / Інновація для інклюзивності. Фестиваль театрів особливих акторів «Крила – online» покликаний сприяти інтеграції творчої молоді з інвалідністю в театральний простір країни; навчанню і розвитку фахівців, які працюють з такою молоддю; використанню реабілітаційного, корекційного потенціалу театрального мистецтва.

- «ШансON. Вмикай можливість» (Донецька область) / Інновація для Донбасу. Це мультиформатна платформа, через яку буде збиратися й поширюватися інформація про можливості для населення Донецької області – у форматі веб-сайту, чат-боту та друкованого каталогу.

- Настільна гра від Міжнародного центру дослідження проблем безпеки (м. Київ) / Інновація про права людини. Ідея – створити просту, доступну і цікаву ігрову модель для пошуку й обговорення можливих варіантів мирного вирішення конфлікту.

Ці команди в найближчий час розпочнуть реалізацію своїх проектів, створення сервісів тощо.

Описи інших проектів, які подавались на конкурс, можна знайти в розділі “Банк інновацій“, тож, якщо ви шукаєте партнерів/ок для реалізації своїх ідей, або маєте можливість підтримати хороші ініціативи, які запропонували команди-учасниці, то звертайтесь до них і підтримуйте молодь!

Програма підтримки молодіжних інновацій U-Inn 2.0 реалізуєтьсяПрограмою розвитку Організації Об’єднаних Націй в Україні у партнерстві з Міністерством молоді та спорту України за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Данії в рамках проекту “Громадянське суспільство для посилення демократії та прав людини”. В 2019 році U-inn підтримала також програма USAID «ВзаємоДія».

Фото - Андрій Крєпких.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux