• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
ВідНОВА:UA — відновлюй країну, відновлюй себе
опубліковано 12 жовтня 2023 року о 15:26

12 жовтня відбулася підсумкова пресконференція Національної програми залучення молоді до відновлення України ВІДНОВА:UA.

Під час пресконференції обговорили ключову роль реалізації молодіжної політики в Україні на всіх рівнях — ухвалення рішень, зміцнення соціальної згуртованості, забезпечення функціонування молодіжних центрів.

Програма залучення молоді до відновлення України ВідНОВА:UA покликана надати молоді можливість зробити свій внесок у відбудову України. У 2023 році проведено обміни у 24 громадах у 17 областях України, відремонтовано і запущено у роботу 24 молодіжних центрів.

«Серед планів на наступний рік — це внесення Національної програми «ВідНОВА:UA» до Державної цільової соціальної програми «Молодь України» на 2021-2025 роки. Таким чином ми закріпимо програму в державному документі та відзначимо важливість реалізації Програми для держави», — зазначив заступник Міністра молоді та спорту Владислав Яцук.

За даними дослідження «Вплив війни на молодь в Україні» 72% молодих людей прагнуть долучитися до програм волонтерства, та лише 1% знає як це зробити. Програма ВідНОВА:UA має на меті сприяти залученню молоді до відновлення країни, бути у діалозі, збереження єдності, міжкультурний обмін, згуртованість.

Олена Урсу, керівниця групи проєктів із демократичного врядування ООН в Україні, на початку своєї промови зазначила: «Для програми розвитку ООН, взагалі, для всієї системи ООН, участь молоді є одним з ключових пріоритетів діяльності. Саме програма ВідНОВА має підхід, який поєднує дуже багато напрямків нашої діяльності. Наприклад, розвиток інституційної спроможності уряду України, вирішувати питання сталого розвитку і відновлення України».


Ольга Будник, виконавча директорка центру «Ейдос» розповіла про високу зацікавленість у проєкті серед молоді: «У нас було понад 1000 заявок, і що цікаво, українці не тільки, які тут всередині знаходяться подавали ці заявки, а й українці, які знаходяться зараз закордоном також виявляли таке бажання — із Польщі, з Німеччини, Австрії. І це говорить про те, що молодь справді готова долучатися до таких ініціатив».

Аліна Козицька, заступниця начальника відділу розвитку молодіжних центрів та національно-патріотичного виховання «Всеукраїнського молодіжного центру» зазначила: «Особливим пріоритетом молодіжної політики в Україні є розвиток мережі молодіжних центрів та просторів, які по своїй суті є осередками практичної роботи з молоддю. Це унікальні установи, що сприяють розвитку молодих людей в громаді».

Програма здійснюється Міністерством молоді та спорту України, Державною установою «Всеукраїнський молодіжний центр» та громадською організацією «Центр політичних студій та аналітики «Ейдос» у рамках проєктів ПРООН «Підтримка громадянського суспільства та молоді» та «Сприяння безпеці людини в Україні через реагування на багатовимірну кризу, спричинену війною» за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Данії та Уряду Японії.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux