• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Матвій Бідний: Реабілітація ветеранів – національний пріоритет, де співпраця з волонтерами відіграє ключову роль
опубліковано 15 листопада 2023 року о 19:03

Про це заявив в.о. Міністра молоді та спорту України Матвій Бідний у своєму виступі на круглому столі «Реабілітація військовослужбовців та ветеранів: роль волонтерської спільноти у подоланні сучасних викликів». 

«Наші захисники і захисниці віддають сьогодні життя та здоров’я за нас із Вами, і наш обов’язок – забезпечити військовим і ветеранам гідну підтримку та турботу», – наголосив Матвій Бідний. – Вони мають повертатися до нормального повноцінного життя та бути взірцем патріотизму для підростаючого покоління та всіх нас. Сьогодні це є першим питанням на порядку денному Мінмолодьспорту».

В.о. Міністра поінформував, що з 2014 року на базі Західного реабілітаційно-спортивного центру Національного комітету спорту інвалідів України майже 700 бійців пройшли реабілітацію. У центрі працюють мультифункціональні команди, які допомагають військовим повернутися до здорового цивільного життя.

Окремо Матвій Бідний розповів про «Ігри Нескорених» – міжнародні змагання для ветеранів та військових, які отримали поранення та втратили кінцівки. Він нагадав, що цьогоріч національна збірна команда виборола 34 медалі та показала найкращий результат в історії виступів українців. 

«Цей проект показує, що спорт і фізична активність є головним інструментом для повернення до здорового повноцінного життя, який фактично немає альтернативи. І ми маємо створювати осередки такого повноцінного життя у всіх регіонах», – підкреслив в. о. Міністра. 

Він зазначив, що понад 15 тисяч ветеранів цьогоріч взяли участь у заходах, які проводились у рамках соціального проєкту Президента України «Активні парки – локації здорової України». Координаторами проєкту стали 6 ветеранів, які отримали інвалідність внаслідок війни. 

Матвій Бідний підкреслив, що у майбутніх роках планується розширити ініціативу та більше залучати ветеранів до роботи координаторів «Активних парків». 

Також посадовець розповів про важливу роботу Українського медичного центру спортивної медицини, у якому 60 пацієнтів зі складу Сил безпеки і оборони України пройшли 1800 годин реабілітації.  

«Це перший крок і ми будемо розширювати можливості Центру. Дана ініціатива демонструє, як ефективно інтегрувати медичний та спортивний підходи у реабілітацію наших захисників», – додав в.о. Міністра. 

Під час виступу Матвій Бідний також нагадав про законодавчу роботу Міністерства. Проєкт Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про фізичну культуру і спорт» щодо адаптивного спорту» вже схвалив Уряд та передав на розгляд Верховної Ради України. Цей законопроект має унормувати адаптивний спорт та зробити його доступним для всіх.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux