• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Молодіжні працівники з України та європейських країн обмінюються досвідом роботи з молоддю, що зазнала впливу війни
опубліковано 14 листопада 2023 року о 12:22

У Європейському молодіжному центрі у м. Будапешт триває семінар щодо ролі молодіжної роботи у підтримці психологічного благополуччя постраждалих від військової агресії молодих людей.

Семінар проводиться Радою Європи та Мінмолодьспортом відповідно до Рамкової програми двостороннього співробітництва у молодіжній сфері на 2021-2025 роки. Згідно з рішенням Керівного комітету Рамкової програми тематика ментального здоров’я молодих людей була визначена однією з пріоритетних тем співпраці з Радою Європи.

Семінар зібрав більше 30 молодіжних працівників з України та низки європейських країн, зокрема Португалії, Італії, Словаччини, Румунії, Боснії та Герцеговини, Польщі, Туреччини, Грузії, Вірменії, щоб обмінятися досвідом використання засобів молодіжної роботи у подоланні молоддю проблем з емоційним та психічним здоров’ям через збройну агресію рф проти України.

Під час відкриття семінару начальниця управління міжнародного співробітництва та європейської інтеграції Мінмолодьспорту Наталія Радчук привітала учасників від імені Міністерства та поінформувала про стан співробітництва з Радою Європи у молодіжній сфері.

Наталія Радчук презентувала спільні проекти Мінмолодьспорту та Ради Європи, що впроваджуються відповідно до Рамкової програми співробітництва, напрацювання, отримані у рамках двосторонньої співпраці, а також окремий конкурс проектів Європейського молодіжного фонду з пріоритетом для України.

Окремо було відзначено прогрес у реалізації проекту Ради Європи «Молодь за демократію в Україні: Фаза ІІІ», що впроваджується у рамках Плану дій Ради Європи для України на 2023-2026 роки та є партнером Мінмолодьспорту у впровадженні реформ молодіжної сфери і підтримці української молоді в умовах війни.

Заступниця директора департаменту молодіжної політики – начальниця відділу підтримки молодіжних та дитячих громадських об’єднань Олена Собчук поінформувала учасників семінару про ситуацію з молоддю України в умовах війни та зазначила на ключових викликах у сфері молодіжної політики.

Зокрема, було акцентовано увагу на важливості надання психосоціальної підтримки з метою зниження рівня тривожності серед молоді, в першу чергу тих молодих людей, хто постраждав від військової агресії росії проти України, адже згідно з даними опитування української молоді у лютому 2023 року 73% опитаних повідомили про потребу у психологічній підтримці.

Олена Собчук поінформувала також про спеціалізовані тренінги «Молодіжна робота, інформована про травму» у рамках програми «Молодіжний працівник», послуги психологічної підтримки, які надаються у молодіжних центрах, та комунікаційну кампанію Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?».

За результатами семінару мають бути напрацьовані рекомендації для стейкхолдерів молодіжної сфери, спрямовані на збереження та покращення ментального здоров’я молодих людей, які перебувають у травматичних обставинах війни.



 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux