• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Міністерство молоді та спорту України розширює співробітництво щодо залучення міжнародної технічної допомоги в сферах молоді та спорту
опубліковано 16 липня 2021 року о 10:35

Відбулось чергове засідання Секторальної робочої групи з питань координації міжнародної технічної допомоги у сфері молоді та спорту під співголовуванням заступника Міністра молоді та спорту України з питань європейської інтеграції Андрія Чеснокова та Представника Фонду народонаселення ООН в Україні Хайме Надаля за участю партнерів з розвитку – представників міжнародних агенцій та дипломатичних місій та інших організацій. Участь у засіданні також взяли заступниця Міністра Марина Попатенко, заступник Міністра з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Віталій Лавров та у режимі онлайн представники обласних структурних підрозділів з питань фізичної культури та спорту.

У ході заходу увагу присутніх було привернуто до практичних питань впровадження молодіжної та спортивної політики в контексті імплементації нещодавно прийнятого Закону України «Про основні засади молодіжної політики» та затвердженої Стратегії розвитку фізичної культури та спорту до 2028 року.

«Спорт є одним з важливих чинників забезпечення сталого розвитку та миру, що сприяє утвердженню принципів толерантності і поваги, розширенню прав і можливостей жінок і молоді, окремих осіб і громад» – зазначив Хайме Надаль.

Протягом першої сесії засідання Марина Попатенко презентувала подальшу роботу Міністерства щодо розробки нормативно-правових актів в рамках реалізації згаданого Закону, розвитку трирівневої системи молодіжної інфраструктури, створення нових інституцій, зокрема Українського молодіжного фонду, з метою підтримки організацій громадянського суспільства. Партнери з розвитку долучились до дискусії та обговорили подальші кроки співпраці задля побудови сприятливого середовища імплементації молодіжної політики. Представники Посольства Великої Британії, ПРООН, ФНООН, ЮНІСЕФ в Україні, а також USAID висловили готовність надати експертну підтримку Міністерству у напрацюванні відповідної нормативно-правової бази.

Другу сесію було присвячено обговоренню пріоритетів майбутнього співробітництва у сфері фізичної культури та спорту, з огляду на такі завдання Стратегії як забезпечення цілісності та доброчесності спорту, зокрема питань недискримінації та принципів належного врядування.  

«Спортивна доброчесність охоплює компоненти особистої, організаційної та змагальної доброчесності, а отже, відкидає будь-які маніпуляції спортивними змаганнями, дискримінацію, насильство, зловживання, корупцію у спорті та має на меті сприяти прозорому управлінню у спорті і гарантувати повагу до прав людини» – зазначив Андрій Чесноков.

Під час цієї сесії представники Фонду народонаселення ООН в Україні, Офісу Координатора проєктів ОБСЄ в Україні, проєкту TAPAS та Фонду Parimatch поділитися позитивним досвідом із впровадження спільних з Мінмолодьспортом програм та проєктів, спрямованих на просування принципів доброчесності, боротьби із дискримінацією та рівності у спорті. Окрема увага була приділена новому напряму діяльності Міністерства – започаткуванню Національної платформи проти маніпулювання спортивними змаганнями, що об’єднує стейкхолдерів навколо боротьби з маніпулюваннями у спорті.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux