• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Менеджерка проекту «Співдія» Анна Білошапка висловила подяку Координатору проектів ОБСЄ в Україні за вагому підтримку програми для допомоги цивільному населенню «СпівДія»
опубліковано 20 травня 2022 року о 14:53

16 – 17 травня 2022 року у Відні відбулася конференція ОБСЄ на тему функціонування демократичних інституцій у кризових ситуаціях, на якій менеджерка проекту «СпівдДія» Анна Білошапка презентувала роботу платформи для допомоги цивільному населенню «СпівДія» у ході сесії 2 заходу досвіду України з розвитку громадянського суспільства під час війни.

«Я хотіла би поділитися тим, як ми працюємо з викликами, які торкнулися всіх сфер життя в Україні.

СпівДія – це українська P2P платформа, яка об’єднує потреби країни з потребами цивільного населення. СпівДія розпочала роботу як гуманітарна платформа для підтримки населення. Ця платформа була розроблена командою волонтерів за 5 перших днів війни.  Зараз у нас більше 5000 волонтерів, які є представниками громадянського суспільства з числа молоді.

СПІВДІЯ - це еквівалент “cooperation”. Це також пояснення того, чому ми зрозуміли, що наша НУО має створювати стійкі відносини між усіма стейкхолдерами, такими як Уряд, бізнес, громадянське суспільство та міжнародні організації.

СпівДія безпосередньо координується за підтримки Офісу Президента України спільно з Міністерством розвитку громад та територій України, Міністерством охорони здоров'я України та Міністерством молоді та спорту України, Міністерством з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України, Благодійним фондом «Повір у себе», Програми «Мріємо та діємо» Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) в Україні, що реалізується IREX, Програми розвитку ООН в Україні, Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні, Координатора проектів ОБСЄ в Україні, EY4Youth.

Наша екосистема проєкту охоплює понад 1 мільйон українців. І це стосується не лише гуманітарних потреб, а й можливостей щодо підтримки дітей, юридичної та психологічної підтримки, кар’єрного консультування та підтримки малого бізнесу.

Нам дуже пощастило, що проект підтримав Координатор проектів ОБСЄ в Україні, за що хочемо висловити подяку пану Послу Генріку Вілладсену та його команді. Саме пан Генрік Вілладсен у перші місяці запуску платформи та центрального офісу СпівДії здійснив візит до Львова, щоб проаналізувати та ознайомитися з екосистемою програми, допоміг виявити проблемні питання, проаналізувати виклики та надав підтримку для підвищення якості послуг, що надаються в рамках роботи платформи для допомоги цивільному населенню, як наслідок на гуманітарну кризу в Україні. Дякуємо також команді Координатора проектів ОБСЄ в Україні, які перебувають у постійному зв’язку з центральним офісом СпівДії.

У рамках СпівДії ми спільно з Міністерством молоді та спорту України працюємо пліч-о-пліч для вирішення проблемних питань українців, які надходять через платформу, зокрема молоді. В Україні багато людей виїхало за кордон, але набагато більше залишилося, особливо молодь. Молодь однією з перших почала працювати під час війни і завдяки їм наша платформа розвивається і рухається вперед. Сьогодні Співдія також допомагає багатьом молодим людям знайти нову роботу та стати більш витривалими та самозарадними у воєнний час.

Ми маємо велику міжнародну підтримку. І я впевнена, що сьогодні важливо будувати сталу співпрацю з міжнародними організаціями. Співпраця з міжнародними організаціями показує нам, що ми справді робимо важливу роботу для підтримки України та поширення демократичних цінностей завдяки співпраці Уряду, бізнесу та громадянського суспільства з числа молоді.

Сьогодні дуже важливо підтримувати Україну! Наша мета: підвищити коефіцієнт корисності українців. Сьогодні Україна має унікальний досвід, який об’єднав усіх стейкхолдерів для єдиної мети. Тому наша співпраця зміцнює нас, щоб перемогти у цій війні!».

Детальніше про роботу платформи «СпівДія» за посиланням: https://spivdiia.org.ua/ 



 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux