• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Мінмолодьспорту взяло участь у ІІ Форумі правових реформ для громадянського суспільства: нові виклики та досягнення в умовах війни
опубліковано 19 вересня 2022 року о 16:30

Форум відбувся 16 вересня за участі представників інститутів громадянського суспільства, центральних органів виконавчої влади, міжнародних організацій, інших зацікавлених організацій. За дорученням Міністра молоді та спорту Вадима Гутцайта також участь у форумі взяла заступниця Міністра Марина Попатенко. 

Захід організовано командою проекту «Ініціатива секторальної підтримки громадянського суспільства України», який реалізується ІСАР Єднання у консорціумі з Українським незалежним центром політичних досліджень (УНЦПД) та Центром демократії та верховенства права (ЦЕДЕМ). 

Мета Форуму – обговорення викликів та успіхів у втіленні в законодавстві України положень Карти правових реформ для громадянського суспільства за півроку повномасштабного вторгнення, а також – напрацювання рекомендацій для громадянського суспільства під час і після війни, формування завдань для відновлення та відбудови України. Цьогоріч Форум було присвячено поступу у покращенні правового поля для діяльності організацій громадянського суспільства в умовах повномасштабної війни росії проти України. 

Під час форуму було презентовано результати Конкурсу історій «Громадянське суспільство, бізнес та влада – кращі практики співпраці», розглянуто адвокаційні кампанії, які реалізуються на виконання Карти правових реформ для ОГС, обговорено нові зміни в чинному законодавстві щодо розвитку волонтерства в Україні, а також шляхи їх подальшої імплементації. 

Марина Попатенко наголосила про важливість визнання державою саме роботи молоді у волонтерстві. «Необхідно враховувати час надання волонтерської допомоги (залежно від кількості волонтерогодин) при обчисленні конкурсного балу при вступі до закладів вищої освіти, надавати щорічну додаткову відпустку у зв’язку з роботою у волонтерстві, заохочувати роботодавців до працевлаштування молодих людей, зокрема з досвідом волонтерства. Це лише деякі ідеї щодо запровадження стимулів для волонтерів». 

Також Марина Попатенко поінформувала про результати діяльності Національної української платформи, ініціативи, яку Мінмолодьспорту реалізовує спільно з партнерськими організаціями у воєнний період, а також плани у перспективі 2032 в рамках виконання Національного плану відновлення України.  

За результатами Форуму досягнуто домовленостей щодо створення робочої групи за участі стейкхолдерів з числа представників національних та міжнародних організацій, органів державної влади задля напрацювання механізмів з метою запровадження стимулів для волонтерів.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux