• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Новий погляд на Запоріжжя разом з національними обмінами студентами GOxChange
опубліковано 21 жовтня 2019 року о 09:40

За тиждень, проведений у Запоріжжі, учасники ознайомилися з історією міста, мали зустрічі із представниками державного, громадського та культурного секторів.

Упродовж обміну учасники спілкувались із змінотворцями Запоріжжя: з засновником платформи "Дві башти" та L’kvasso Craft Hub Павлом Неброєвим говорили про все креативне та творче, що змінює місто, вчились створювати якісний відео контент разом із талановитим Тарасом Білкою, спілкувались з командою Edison space про соціальні ініціативи та історію створення їх коворкінгу, дізнавалися, як перевірити куди йдуть державні кошти разом з експертом Юрієм Сидоровим, дискутували про гендерну рівність та толерантність із співзасновницею організації Gender Z Тіною Собко, надихалися на нові звершення з представницею програми "Долучайся" та засновницею громадської організації "YES" Валерією Овчаровою та насолоджувались музикою і обговорювали особливості менеджменту в сфері культури разом з Наталею та Денисом Васильєвим, які створили музичний хаб "Барабан ЗА".

Студенти також вивчали основи менеджменту та обговорювали ще багато актуальних для Запоріжжя та всієї України тем з активістами Катериною Кабановою, Олесею Кулик, Денисом Скорбатюком, Іриною Піроговою, Олесею Крамаренко, Тетяною Ярмохіною та Олексієм Добряковим.

Окрім величезної кількості надихаючих лекцій, практичних воркшопів та просто цікавих розмов, на учасників чекали й екскурсії до ключових місць Запоріжжя. Студенти відвідали одне з найбільших металургійних підприємств Європи - "Запоріжсталь" та подивилися, як влаштоване виробництво сталі. Ще одним важливим місцем для Запоріжжя є острів Хортиця, який вважається основним символом українського козацтва. Саме такі місця показують, який шлях подолало місто, аби стати таким, яким воно є зараз.

Наприкінці тижня у Запоріжжі учасники презентували свої проєкти, які порушують актуальні для міста проблеми. Одним із таких став проєкт про інклюзивність "На рівні з тобою". У відео дівчина, яка пересувається на інвалідному кріслі, розповідає про Запоріжжя, яке зовсім не пристосоване для людей з обмеженими можливостями. Так студенти хотіли звернути увагу влади на важливість вирішення цього питання. Як результат, вони зареєстрували електронну петицію до міської ради Запоріжжя. Учасники звернули увагу на тему екології. У своєму проєкті вони розповідають про те, що потрібно цінувати своє місто і робити його чистим. Ця проблема має стати важливою не лише для жителів міста, але й для всієї України.

Національні обміни студентами відбуваються за підтримки Міністерства молоді та спорту України, громадської організації “Глобал Офіс” та Швейцарської агенції розвитку та співробітництва (SDC).

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux