• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Рада Європи — надійний партнер Міністерства молоді та спорту України
опубліковано 21 червня 2022 року о 16:51

21 червня відбулось онлайн-засідання керівного комітету проєкту «Молодь за демократію в Україні: Фаза II», участь у якому взяли заступник Міністра з питань європейської інтеграції Андрій Чесноков, заступниця Міністра Марина Попатенко, директорка Департаменту молоді Ради Європи Антьє Ротемунд та Голова Офісу Ради Європи в Україні, Представник Генерального секретаря Ради Європи з питань координації програм співробітництва Ради Європи Стен Ньорлов.

Нагадаємо, що проєкт «Молодь за демократію в Україні: II Фаза» розпочато у 2022 році у межах Плану дій Ради Європи для України на 2018–2022 роки за результатами довгострокової успішної співпраці Міністерства молоді та спорту України та Ради Європи. Друга фаза проєкту побудована на результатах першої фази проєкту, що впроваджувався у 2020-2021 роках.

Незважаючи на воєнний стан в Україні та триваючу військову агресію РФ в Україні, проєкт «Молодь за демократію в Україні: II Фаза» продовжує свою роботу та переформатував свій план заходів для подолання викликів, спричинених війною. Зокрема, 13-15 червня відбулось навчання для молодіжних працівників та працівниць за їх запитом у переосмисленні та оновленні місцевих молодіжних програм та діяльності за участю молодих людей в умовах воєнного та пост-воєнного періоду.

«Я щиро пишаюсь нашою молоддю і дякую всім нашим партнерам за спільну роботу, дякую Раді Європи за плідну довгу співпрацю та ваші інвестиції в українську молодь, які проросли в таку високу громадянську свідомість та готовність стати на захист європейських демократичних цінностей. Ми розраховуємо на підтримку Ради Європи та переконані, що лише спільними зусиллями попри всі складнощі зможемо надати молоді можливості для участі та підтримати їх бажання і прагнення захищати та розбудовувати демократичну вільну Україну», — зазначила Марина Попатенко.

Разом з тим, Рада Європи завжди була ключовим міжнародним партнером у проведенні реформ у сферах молодіжної політики, фізичної культури та спорту в Україні, у тому числі у контексті виконання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС і реалізації євроінтеграційних пріоритетів.

Визнанням результатів цієї співпраці та внеску Ради Європи у побудову відкритого демократичного суспільства в Україні є надання статусу кандидата на вступ до ЄС.

«Відповіді на опитувальник Європейської комісії у сферах молодіжної політики, фізичної культури та спорту, які отримали позитивний відгук та рекомендацію надати Україні статус кандидата у члени ЄС, є у тому числі результатом довготривалої співпраці Міністерства та Ради Європи», — підкреслив Андрій Чесноков. 

Крім того, Рада Європи створила робочу групу з питань дій та заходів на підтримку молодіжної політики України при Об'єднаній раді з питань молоді Ради Європи, до складу якої входять представники Міністерства молоді та спорту України, та розроблює пакет післявоєнної допомоги для відбудови України після завершення війни.

Більше про проєкт https://www.facebook.com/youth.for.democracy.in.ukraine/



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux