• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Стартував продаж квитків на 36-й чемпіонат Європи з художньої гімнастики "Київ-2020"
опубліковано 12 лютого 2020 року о 11:51

Континентальна першість відбудеться в українській столиці з 21 по 24 травня. За титул чемпіонки Європи у Києві змагатимуться близько 700 найсильніших гімнасток з 50 країн Європи. До цих змагань буде прикута увага всього світу, адже вони відбудуться за два місяці до Літніх Олімпійських ігор у Токіо-2020. Саме тут, у Києві, будуть розіграні останні ліцензії на Олімпіаду в індивідуальних та групових вправах з художньої гімнастики.

З 11 лютого фанати з України та усієї Європи можуть придбати квитки на це свято краси та грації через сайт Чемпіонату kyiv2020.com та онлайн-платформу concert.ua. Вартість квитків – від 400 грн.

Перший квиток на чемпіонат Європи урочисто вручили 9-річній Маргариті Єлісєєвій із Києва. Дівчинка кілька років успішно займалася художною гімнастикою, але їй довелось піти із цього спорту за станом здоров'я (пухлина). Маргарита перемогла хворобу і не перестала любити гімнастику. “Художня гімнастика – дивовижний вид спорту, який дарує красу, загартовуючи тіло і дух. Маргарита – справжній взірець сміливості та незгасаючої жаги до перемоги. Ми щасливі, що з проведенням чемпіонату Європи у Києві ми можемо подарувати цю незабутню спортивну подію усій Україні!”, - прокоментувала віце-президент Федерації гімнастики України Іріша Блохіна.

Під час церемонії організатори також вперше в Україні представили офіційний логотип чемпіонату Європи з художньої гімнастики "Київ-2020". Його яскраві п’ять кольорів, як п’ять олімпійських кілець, символізують глибокий зв'язок цього виду спорту з олімпійським рухом і принципом єдності сили, волі та розуму.

"Логотип чемпіонату Європи є символом синергії. У ньому вгадуються предмети художньої гімнастики – м'яч, обруч, булави та стрічка. Разом вони дають гімнастку, чия сила, воля та дух поєднуються у боротьбі за право стати Чемпіонкою. Лого Чемпіонату вийшло динамічним і витонченим, як, власне, і сам вид спорту", - зазначила директор чемпіонату Європи з художньої гімнастики "Київ-2020" Ольга Данько.

"Чемпіонат Європи – унікальна можливість для Києва та України продемонструвати всьому світу гостинність та красу нашої країни. Ми маємо шанс не в теорії, а на практиці зміцнити репутацію нашої держави на міжнародній арені, як об’єднуючого центру між сходом та заходом з високим економічним, людським та культурним потенціалом. Зі свого боку, ми як організатори робимо все можливе і неможливе, щоб це свято відбулося на найвищому рівні. Щиро запрошуємо спонсорів, партнерів та волонтерів приєднатися до цієї історичної події", - наголосила президент Федерації гімнастики України Ірина Дерюгіна.

###

Про художню гімнастику в Україні. У 2020 році Україна вже вдруге прийматиме континентальну першість з художньої гімнастики. Київ був господарем чемпіонату Європи у 2004 році – напередодні Олімпіади в Афінах. У 2013 році Україна провела чемпіонат світу з художньої гімнастики. Також Україна відома як організатор одного з найпопулярніших міжнародних турнірів серії Гран-Прі “Кубок Дерюгіної”, що цього року вже проходитиме у двадцять п'ятий раз.

Наша країна є одним із лідерів художньої гімнастиці у світі. Українська школа художньої гімнастики – це національний скарб. ЇЇ розвивало покоління Альбіни та Ірини Дерюгіних, а тепер і Іріши Блохіної. Тут народилась світова плеяда зірок гімнастики: Олександра Тимошенко, Оксана Скалдіна, Катерина Серебрянська, Олена Вітриченко, Ганна Безсонова, Анна Різатдінова, Влада Нікольченко і цей список весь час продовжується.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux