• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
У Києві презентували виставку «Воля до перемоги. Воїни спорту»
опубліковано 23 липня 2024 року о 16:01

22 липня в Києві за підтримки Офісу Президента України Національний музей історії України у Другій світовій війні в співпраці з Мінмолодьспортом та НОК України презентували виставку «Воля до перемоги. Воїни спорту».

«Основна ідея нашої комунікаційної кампанії, основна ідея, яку ми закладали й в цю виставку, і в іншу комунікацію навколо Олімпіади – це перемога українців вже в тому, що наші спортсмени будуть на Олімпіаді. Тобто, якщо наш ворог закладає цілі знищити нашу країну, зробити так, щоб українців не було ніде, ні в Києві, ні в Херсоні, ні в Парижі на Олімпійських іграх. Тому ми маємо в цьому році на Олімпійських іграх в Парижі першу перемогу. Там будуть українці. Їх буде багато і там майже не буде нашого ворога», — сказала заступниця Керівника Офісу Президента Олена Ковальська.

На виставці представлені артефакти, що показують історію олімпійського руху в Україні від часів відродження Олімпійських ігор наприкінці XIX століття та одного з його ініціаторів Олексія Бутовського до сьогодення.

Незважаючи на всі виклики, Україна відправляє свою делегацію на Олімпіаду: 140 спортсменів змагатимуться у 26 видах спорту. Участь України в Іграх цьогоріч — це потужний меседж світовій спільноті, що наш народ бореться і здатен перемагати.

«Девізом нашої команди є слова: «The Will to Win — Воля до Перемоги!». Воля — це одна з фундаментальних базових цінностей, які характеризують нашу українську ідентичність. Попри безпрецедентну агресію росії, знищення об’єктів спортивної інфраструктури, на жаль, загиблих спортсменів, тих, хто пішов нас захищати від російської навали, українські спортсмени продемонстрували свою непохитність, гідність і волю до перемоги. Готуючись у надскладних умовах, вони вибороли ліцензії та будуть гідно представляти нашу країну на Олімпійських іграх», — зауважив Перший заступник Міністра молоді та спорту України Юрій Музика.

Основою експозиції є докази, що свідчать, як росія нищить спортивну інфраструктуру. Серед артефактів є пошкоджені, розбиті та оплавлені фрагменти нагородних кубків, спортивний інвентар, стадіонні крісла та інші предмети знищені внаслідок бойових дій та терористичних атак російської армії, які зібрані на зруйнованих спортивних локаціях. Війна забирає в України й найцінніше — життя наших співвітчизників.

Окремий розділ виставки, де представлені світлини Миколи Синельникова, свідчить про непереможний дух українських воїнів спорту: українські спортсмени тренуються на майданчиках, зруйнованих російськими ударами.

«Наш сьогоднішній захід — це підтримка патріотичного духу спортсменів. Ми всі з вами розуміємо, що сьогодні спорт — це не тільки спорт. І, безумовно, це наша повага і вдячність спортсменам, які стали на захист України, і шана тим спортсменам, які поклали своє життя на вівтар боротьби за незалежність України», — зазначив генеральний директор Національного музею історії України у Другій світовій війні Юрій Савчук.

На презентації виставки також були присутні заступник Міністра молоді та спорту України Андрій Чесноков та заступник начальника управління стратегічного планування та комунікацій Сергій Биков. У спілкуванні з журналістами Биков підкреслив важливість показувати, через які випробування проходять українські спортсмени та як демонструють українську волю до перемоги. 






Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux