• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Урочисто вручено Премії Кабінету Міністрів України за особливі досягнення молоді у розбудові України
опубліковано 23 серпня 2019 року о 13:54



Двадцять лауреатів, яких обрав Комітет з присудження Премії, отримали диплом, нагрудний знак і грошову винагороду. Їх досягнення сприяли розвитку молодіжних ініціатив на місцевому рівні.

Під час зустрічі з лауреатами Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман наголосив, що активне громадянське суспільство – основа нашої держави.

"Ми зустрічаємося в День Державного Прапора, напередодні Дня Незалежності – важливі дати в нашому житті, – зауважив Володимир Гройсман. – У 2014 році наш прапор був під загрозою – у широкому сенсі цього слова. Але ми зберегли державність, і сьогодні у нас є можливість розвивати свій дім. В цьому процесі важлива роль особистості і особистостей. І те, що ми маємо креативну, патріотичну, небайдужу молодь, дає можливості отримати великі перспективи – попри всі загрози й виклики. Ми - сильні, ми - велика європейська країна".

Глава Уряду наголосив, що попереду багато роботи – в контексті розвитку економіки, культури, духовності, міжнародних відносин.

"Але є фундамент, на якому можна будувати сильну, яскраву, незалежну, унітарну країну. І молодь має відігравати тут ключову роль", – акцентував Володимир Гройсман.

Прем'єр-міністр закликав йти далі, долучати своїх колег, близьких до ідей державотворення. Чим більше людей будуть активно йти у владу, тим більш динамічними будуть зміни.

У свою чергу лауреати Премії розповіли про себе та поставили високопосадовцю питання, які їх цікавили.

Участь у церемонії нагородження взяли Міністр молоді та спорту Ігор Жданов і заступник Міністра Олександр Ярема.

Нагадаємо, Премія Кабінету Міністрів України за особливі досягнення молоді у розбудові України присуджується особам віком до 35 років.

Премія присуджується за особливі досягнення, що сприяють розвитку молодіжних ініціатив на місцевому рівні, у попередньому році за такими напрямами:

1) правозахисна та політична діяльність, боротьба з корупцією, розвиток місцевого самоврядування та місцевої самоорганізації населення, вирішення питань житлово-комунального господарства;

2) національно-патріотичне виховання громадян, підготовка молоді до захисту незалежності і територіальної цілісності України, розвиток волонтерського руху, сприяння Збройним Силам та іншим утвореним відповідно до законів військовим формуванням та правоохоронним органам спеціального призначення, надання допомоги особам, які беруть або брали участь в антитерористичній операції в Донецькій і Луганській областях;

3) вшанування та надання допомоги учасникам боротьби за незалежність України у XX столітті, жертвам політичних репресій та членам їх сімей, впорядкування військово-меморіальних об’єктів, пов’язаних з боротьбою за незалежність і територіальну цілісність України;

4) впровадження творчих та новітніх ідей у створенні та веденні бізнесу, створення нових робочих місць, освіта та працевлаштування соціально уразливих категорій населення, у тому числі осіб з особливими потребами, внутрішньо переміщених осіб тощо;

5) популяризація здорового способу життя, cпортивної діяльності, профілактики та охорони здоров’я населення;

6) утвердження ролі сім’ї в суспільстві, захист дитинства, материнства та батьківства;

7) культурно-мистецька та наукова діяльність, збереження і популяризація історичної та культурної спадщини;

8) захист населення, територій, навколишнього природного середовища та майна від надзвичайних ситуацій, охорона навколишнього природного середовища, захист тварин.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux