• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Відбулась зустріч Національної платформи та Української асоціації футболу
опубліковано 15 жовтня 2024 року о 17:19

15 жовтня у Будинку футболу Української асоціації футболу відбулась зустріч членів міжвідомчої робочої групи «Національна платформа доброчесності спорту» з представниками клубів Прем’єр ліги, Професіональної футбольної ліги України, відділу жіночого та дівочого футболу УАФ, Асоціації футзалу України та Асоціації пляжного футболу України. Відкривали захід перший заступник Міністра молоді та спорту України Юрій Музика, перший віце-президент УАФ Павло Бойчук та керівник підрозділу з протидії договірним матчам УЄФА Вінсент Вен.

Відкриваючи захід, Юрій Музика наголосив на важливості напряму політики доброчесності спорту у діяльності Міністерства. «У всьому світі зростають обсяги ставок на спорт і, на жаль, збільшується кількість маніпулювань та інших порушень спортивної доброчесності. Перед спортивною сферою постає нагальне завдання нарощувати кількість законодавчих, інституційних та технічних важелів, які допомагатимуть виявляти порушників. Саме задля боротьби із цією загрозою було створено Міжвідомчу робочу групу “Національна платформа доброчесності спорту”, яку координує Мінмолодьспорт», - наголосив перший заступник Міністра.

В свою чергу Павло Бойчук зазначив, що УАФ стане в авангарді боротьби зі спортивними маніпуляціями і наголосив на важливості таких просвітницьких зустрічей задля обміну досвідом та кращими практиками на напрямі боротьби зі спортивним маніпулюванням.

Вінсент Вен зауважив на важливості спільних заходів задля боротьби з договірними матчами. «Чесність у футболі має важливе значення. Вона гарантує, що спорт залишається справедливим, конкурентним і приємним для всіх його учасників. В той же час, коли цілісність гри порушується, це підриває саму суть того, що робить футбол таким особливим - його непередбачуваність. Це підриває довіру, шкодить репутації і може мати дуже серйозні наслідки. Щоб захистити цілісність футболу, УЄФА не залишився пасивним, а навпаки, продемонстрував справжнє лідерство в цій сфері, збільшивши наші зусилля і ресурси в цій галузі», - зазначив Вінсент Вен.

Виступаючи на засіданні, Олексій Перевезенцев, перший віце-президент НОК України, заступник голови Національної платформи доброчесності спорту поінформував про запроваджені заходи Міжнародним олімпійським комітетом у боротьбі з маніпулюванням спортивними та заходи, які вживаються Національним олімпійським комітетом на напрямі спортивної доброчесності.

Водночас секретар Національної платформи доброчесності спорту Наталія Радчук презентувала правові засади, склад та основні завдання діяльності міжвідомчої робочої групи, яка об’єднує представників державних органів, громадських організацій спортивної спрямованості та приватного сектору.

Також Наталія Радчук поінформувала про результати роботи Національної платформи у 2024 році, зокрема статистику розгляду міжвідомчою робочою групою повідомлень про порушення спортивної доброчесності.

Андрій Давиденко, виступаючи перед учасниками зустрічі, поділився нововведеннями щодо діяльності Української асоціації футболу в напрямі етики та доброчесності. Зокрема, він презентував присутнім плани роботи оновленого складу Комітету та розповів про перші досягнення Комітету в контексті пошуку та виявлення недоброчесних гравців, арбітрів матчів та тренерів.



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux