• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Відбулося онлайн засідання щодо програми співробітництва у сфері молодіжної політики
опубліковано 10 березня 2021 року о 14:11

9 березня відбулося онлайн засідання Керівного комітету виконання Рамкової програми співробітництва у сфері молодіжної політики між Міністерством молоді та спорту України та Радою Європи. 

У засіданні взяли участь заступник Міністра молоді та спорту з питань європейської інтеграції Андрій Чесноков, заступник Міністра молоді та спорту Марина Попатенко, керівники структурних підрозділів Мінмолодьспорту, представники молодіжних громадських організацій та об’єднань, а також народний депутат України, автор проєкту Закону  «Про основні засади молодіжної політики» Олександр Санченко.

Від Ради Європи у заході взяли участь директорка Департаменту молоді Секретаріату Ради Європи Антьє Ротемунд,  керівник відділу освіти та підготовки кадрів Департаменту молоді Секретаріату РЄ Руі Гомес, представник Європейського керівного комітету з питань молоді Спільної ради з питань молоді Ради Європи Йозас Мельджукас, представник Дорадчої ради з питань молоді Спільної ради з питань молоді Ради Європи Ханде Танер, заступник Голови Офісу Ради Європи в Україні Олена Литвиненко, які поінформували про останні здобутки у розвитку молодіжного сектору Ради Європи.

У ході засідання Марина Попатенко представила інформацію щодо стану та перспектив розвитку молодіжної політики в Україні, а Андрій Чесноков поінформував про розвиток національної політики у сфері фізичної культури і спорту відповідно до стандартів та пріоритетів Ради Європи.

Під час засідання народний депутат України Олександр Санченко презентував головні засади проєкту Закону України «Про основні засади молодіжної політики».

В ході засідання відбулося обговорення заходів, проведених Міністерством у співпраці з Радою Європи у 2020 році, проєкту нової Рамкової програми співробітництва на 2021-2025 роки, а також плану спільних заходів у 2021 році.

Довідково

Рамкова програма співробітництва у сфері молодіжної політики на 2021-2025 роки між Міністерством молоді і спорту України та Радою Європи (далі – Рамкова програма) передбачає три основні напрями співробітництва: освіта у сфері прав людини та демократичного громадянства (участь молоді, демократичне управління, освіта в галузі прав людини тощо); посилення політики та практики молодіжної роботи, підтримка визнання професії молодіжного працівника (розробка кваліфікаційної рамки та професійного стандарту); підвищення якості молодіжної роботи в молодіжних центрах; підтримка розвитку молодіжних центрів. Конкретні завдання та заходи Програми будуть організовані таким чином, щоб підтримати або доповнити виконання Державної цільової соціальної програми "Молодь України" на 2021-2025 рр.



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux