• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Відбувся триденний Український молодіжний форум «Відновлення в єдності!»
опубліковано 14 серпня 2023 року о 19:48

З 10 по 12 серпня в м. Києві та Київській області відбувся триденний Український молодіжний форум «Відновлення в єдності!». Форум зібрав понад 300 молодих військових, ветеранів, волонтерів, підприємців та студентів з усієї країни, які мали можливість попрацювати в 12 робочих групах, послухати цікавих спікерів та високопосадовців.

У перший день форуму у відеозверненні до учасників пролунали слова привітання від Міністра молоді та спорту України Вадима Гутцайта.

«Ми відзначаємо День молоді. Спільно із європейською родиною! Наша молодь  —  наша гордість. Незламна, вольова, гідна. Сьогодні я хочу подякувати молодим українцям! Дякую, що будуєте наше завтра! Слава Україні!», — зазначив Міністр.

Також  з вітальними словами до учасників звернулись заступник Міністра молоді та спорту України Владислав Яцук та народний депутат України, співголова Ради з молодіжних питань при Президентові України Олександр Санченко.

Завдяки історичному рішенню Президента України Володимира Зеленського ми нарешті відійшли від радянського відзначення Дня молоді в кінці червня, чим дали ясно зрозуміти обраний українцями вектор! І мова тут йде зовсім не про святкування (як у радянські часи), а про увагу та повагу до української молоді.

У другий день форуму учасники мали можливість особисто почути звернення від Президента України Володимира Зеленського, що є надзвичайно важливим посилом.

«Незламні не ті, хто не втомлюється, а ті, хто додає кожен свій день до спільних зусиль заради перемоги. Я бажаю вам потужних результатів у житті. Бо ваше життя – це і є життя України майбутнього», — наголосив Президент.

У межах форуму обговорювалися питання визнання внеску молоді в наближення перемоги України у війні, збільшення громадської та політичної участі молодих людей в ухваленні рішень на всіх рівнях, відновлення та модернізації молодіжної інфраструктури та молодіжного житла, подолання травм, спричинених війною, а також тематика соціальної інтеграції молоді, зокрема тих, хто бере участь у бойових діях, інтеграції молоді з деокупованих і тимчасово окупованих територій, забезпечення належних освітніх послуг в умовах війни, молодіжної дипломатії та співпраці з молоддю з усього світу.

Третій день розпочався з вітання від Прем'єр-міністра України з міжнародним днем молоді. Весь день був наповнений цікавими обговореннями та дискусіями.

«Маємо бути гідні подвигу наших героїв. Для цього вже зараз готуємося до відновлення нашої країни. Українська молодь буде в центрі цього процесу. Маємо відновити все за принципом «краще, ніж було». Це потребуватиме нестандартних, креативних підходів, які можуть запропонувати наші молоді люди», — підкреслив очільник українського Уряду.

Молоді були презентовані результати загальнонаціональних опитувань молоді України з початку повномасштабного вторгнення. Весь Форум був наповнений цікавими обговореннями та дискусіями. Учасники отримали унікальну можливість обміну досвідом, посилення кроссекторного діалогу, тісного та ефективного спілкування зі стейкхолдерами молодіжної політики з можливістю долучення до формування пропозицій.

Український молодіжний форум організовано Радою з молодіжних питань при Президентові України спільно з Міністерством молоді та спорту України завдяки щирій підтримці американського народу, наданій через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) у межах проєкту «Ініціатива секторальної підтримки громадянського суспільства України», який реалізовується ІСАР Єднання у консорціумі з Українським незалежним центром політичних досліджень (УНЦПД) та Центром демократії та верховенства права (ЦЕДЕМ); за сприяння Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ), Національного фонду на підтримку демократії (NED), Національного демократичного інституту (NDI); проєктів Програми розвитку ООН в Україні (ПРООН), що реалізуються за фінансової підтримки Європейського Союзу та Уряду Данії; Програми сприяння громадській активності «Долучайся!», що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) та здійснюється Pact в Україні; програми USAID «Мріємо та діємо», яка виконується IREX; Фонду Східна Європа, Chemonics, Міжнародної фундації виборчих систем (IFES), Міжнародний республіканський інститут (IRI); Міністерства міжнародних справ Канади та британської допомоги від уряду Великої Британії;  ООН Жінки, в рамках проєкту «Розбудова демократичного, мирного та гендерно-рівноправного суспільства в Україні – Фаза ІІ», за фінансової підтримки Уряду Норвегії; Фонду родини Богдана Гаврилишина та інших партнерів.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux