• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Впродовж 2021 року реалізовано 5 менторських програм
опубліковано 17 грудня 2021 року о 12:24

У 2021 році громадською організацією «Центр «Розвиток КСВ» у партнерстві з Міністерством молоді та спорту і Фондом у галузі народонаселення ООН, а також партнерами з числа роботодавців, у тому числі, бізнесу, реалізовано 5 менторських програм: пілотна загальна, у сфері ІТ, медіа та комунікації, медицина та фармацевтика, управління проектами.

Mentorplace – це місце зустрічі молодих фахівців з провідними фахівцями й фахівчинями різних українських компаній.

Ментори та менторки під час програм Mentorplace діляться своїм досвідом і знанням. А молодь — отримує більше розуміння про професію й способи досягнення кар’єрних цілей:

  • Як просувати проєкти?
  • Як реалізувати свій потенціал?
  • Які перспективи того чи іншого напряму професії?
  • Як прокачувати нові способи мислення?
  • Як отримувати задоволення від роботи?

До платформи Mentorplace долучилися 215 менторів і менторок, а понад 300 менті зробили свій перший крок до самовдосконалення та кар’єрного розвитку в Україні. Програми забезпечують обмін досвідом, мотивацією, знайомствами.

За даними опитування 80 % учасників повністю отримали відповіді на свої питання стосовно кар’єрного і професійного розвитку, 20 % — отримали частково, і жоден менті не сказав, що не задовольнив свій запит. Програми Mentorplace тривали 1 місяць кожна, але деякі ментори й менті й досі продовжують взаємодіяти.

За підсумками всіх річних програм, відбулося понад 300 годин персональних консультацій, долучилися учасники з 22 регіонів України та ментори з 50 компаній.

За результатами реалізованих менторських програм, 9 грудня відбувся Всеукраїнський молодіжний менторський форум, під час якого ментори та менті мали змогу обмінятися думками щодо програми та поспілкуватися про майбутні плани програми, а також загалом кар'єрного розвитку та можливостей, які існують у цьому напрямі в Україні. Також експерти поспілкувалися про нагальні питання щодо зайнятості молоді (заходом охоплено понад 1000 молодих людей з різних регіонів України).


Відгуки про програму:

Менторка Анастасія Островська, PR-консультантка та ексрадниця з комунікацій віцепрем’єра:

«Це важливо — мати людину з певним бекграундом та у якої можна повчитись. Мені у свій час такого «професійного друга» бракувало.

Менторство — можливість допомагати іншим. Це допомагає відчути цінність власного досвіду, прокачує комунікаційні навички та вміння навчати. У повсякденному житті ми навіть не задумується, скільки всього корисного і важливого знаємо! Раджу колегам долучатися до подібних програм.

З менті мені пощастило: у неї палають очі та є велике бажання допомагати іншим. Буде непросто, але чим складніший шлях, тим приємніша нагорода!».


Враженнями також ділиться менті, Віола Шмитко, ком’юніті-менеджерка в ІТ-школі та фотографка:

«У мене була ідея власного проєкту й незнання, як його просувати. Хотіла поспілкуватися з PR-ником і на Mentorplace знайшла менторку. Вона активна, тому дуже надихає! Розповідає, як розвивати особистий бренд, не прокрастинувати. Поділилася своїми контактами. Усе це разом допомогло зрушити мій проєкт із мертвої точки».


Менторка Таїсія, QA Engineer:

«Я вчилася в університеті 10 років тому, і нам ніхто не розповідав про роботу: які перші кроки, що робити, як розвиватися, як ходити на співбесіди. Людьми на початку шляху часто керує страх. А коли є підтримка від ментора — це круто і дуже потрібно!


Для мене було важливо поділитися власним досвідом і здобути досвід менторства. Це класно, коли ти можеш показати щось на своєму прикладі й надихнути когось. Водночас менті допомогла мені зрозуміти й структурувати мої власні цілі.

Я б радила колегам долучатися до програм менторства. Це не лише можливість поділитися досвідом і надихнути когось на зміни. Це ще й добре “прокачує” власні скіли: селф-менеджмент, тайм-менеджмент, лідерські якості».


Відгук від менті Вікторії Тищенко:

«Про менторів мені розповіла подружка. Саме вчасно: мені потрібна була допомога. Я мала велику перерву у роботі й в якийсь момент треба було знову “потрапити в контекст”, знайти мотивацію, заново почати. Коли йшла на програму Mentorplace, я вже знала, чого хочу — потрапити на курси, аби з джуна вирости до мідла. Запит до ментора був — допомогти підготуватися до інтерв’ю і написати CV. І ще отримати підтримку, що я дійсно зможу!

Ми зідзвонювалися, списувалися, проводили мітинги, розглядали мої CV, прописували, як мені рухатися далі… Все це допомогло мені потрапити на курси! Я отримала багато цінних порад і живого досвіду менторки».


Довідково про партнерів:

CSR Ukraine, Центр «Розвиток КСВ» — експертна організація в Україні, що об’єднує понад 40 великих компаній, спільно з якими вже десять років просуває принципи сталого ведення бізнесу та соціальної відповідальності, реалізує власні соціальні проєкти, надає консультації, проводить семінари та тренінги з КСВ питань та звітів як для приватних компаній, так і для державних органів влади. Є національним партнером CSR Europe (Брюссель, Бельгія) і Всесвітньої бізнес-ради зі сталого розвитку (Женева, Швейцарія). www.csr-ukraine.org

 

UNFPA, Фонд ООН у галузі народонаселення — є провідною агенцією ООН, яка зосереджує свою роботу у сфері розбудови потенціалу молоді, гендерної рівності та репродуктивного здоров’я. Агенція працює в 150 країнах світу, а в Україні з 1997 року. Спільно з партнерами ми створюємо умови, щоби кожна молода людина могла на повну реалізувати свій потенціал, вела здоровий спосіб життя, знала свої репродуктивні права і брала активну участь у житті громади.

Більше інформації про UNFPA та роботу в Україні: ukraine.unfpa.org. Стежте за діяльністю UNFPA у Twitter, Instagram та Facebook.


 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux