• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Як менторство розвиває потенціал і впливає на професійне зростання менті: історії успіху пілотної програми Mentorplace 1.0
опубліковано 09 листопада 2021 року о 15:06

Влітку 2021 року Центр «Розвиток КСВ» спільно з Фондом ООН у галузі народонаселення та Міністерством молоді та спорту України запустили пілотну програму Mentorplace в рамках Пакту заради молоді – 2025.

Проєкт об'єднав успішних фахівців у комунікаціях, продажах, маркетингу, HR, проєктному менеджменті, бухгалтерії, івент менеджменті, психології та HoReCa (англ. hotel, restaurant, catering — готель, ресторан, кейтеринг) з молодими людьми, які прагнули надихнутися історіями успіху, отримати поради та мотивацію.

Усі учасники мали змогу поспілкувалися з менторами про пошук роботи та побудову кар’єри у певній сфері, отримати підказки стосовно книг, курсів, програм стажувань і навіть презентувати власні проєкти та розібрати їх детально з ментором.

Учасники пілотної програми розказали, як менторство вплинуло на професійне зростання та розкрило потенціал, які найбільші виклики стояли перед учасниками та чому важливий цей формат корпоративного волонтерства.

Мар'ян Вовк, менті пілотної програми MENTORPLACE 1.0:

«Я працюю в компанії, додатками якої користується кожен третій українець. До цього займався громадською діяльністю в міжнародній молодіжній організації AIESEC, пройшов шлях від учасника до керівника відділу діджитал маркетингу. Менторство стало цінним досвідом і в роботі, адже маркетинг скрізь працює однаково, а я базово краще зрозумів набір інструментів та їх роботу. Я не отримав прямі підказки, я отримав ідеї, які можна імплементувати у свої проєкти».

Тетяна Ладуба, ментор пілотної програми MENTORPLACE 1.0, керівниця відділу з розвитку бренда роботодавця:

«Для мене нагода долучитися до програми менторства стала особистим викликом та можливістю підтримати важливий соціальний проєкт. Мені таланило на наставників, які ділилися досвідом, давали зворотний зв’язок, відгукувалися на ініціативи. Тому було приємно стати у пригоді моєму менті. Також було важливо утриматися від конкретних рекомендацій, натомість спонукати менті до роздумів, рефлексії, аналітичної роботи. Як людині, яка впродовж дня приймає десятки робочих рішень, мені було важливо не давати “рибу” менті, а спонукати його “змайструвати вудочку”».

Менторство - це напружена інтелектуальна робота. Це нагода підвищити зацікавленість молодих фахівців, надати їм необхідну підтримку, допомогти зорієнтуватися у різноманітті можливостей, попрацювати над навичками, які принципово важливі для майбутніх успіхів. Для менторів воно може стати і способом самореалізації, і джерелом натхнення та позитиву, і новим цікавим досвідом.





Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux