• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Європейський керівний комітет питань молоді та Спільна рада з питань молоді Ради Європи висловили підтримку та солідарність з українським народом та Українською молоддю
опубліковано 23 березня 2022 року о 16:15

21-23 березня 2022 року в гібридному форматі відбувається засідання Європейського керівного комітету з питань молоді Ради Європи (CDEJ) та Спільної ради з питань молоді (CMJ).

До складу Європейського керівного комітету з питань молоді Ради Європи входять представники міністерств або органів, відповідальних за молодіжну політику, держав-членів Ради Європи та учасниць Європейської культурної конвенції. CDEJ є ефективним майданчиком для обміну досвідом та кращими практиками з питань розвитку молодіжної політики у інших державах-членах РЄ, представлення національних напрацювань, залучення допомоги РЄ та держав-членів в реалізації завдань національної молодіжної політики.

Спільна рада з питань молоді об'єднує Європейський керівний комітет з питань молоді (CDEJ) та Дорадчу раду з питань молоді (АС) і є органом спільного управління молодіжного сектору РЄ.

Представником України в CDEJ та CMJ є директор департаменту молодіжної політики Міністерства молоді та спорту Ірина Бєляєва, яка долучилась до засідання онлайн.

Питання війни росії проти українського народу та допомоги українській молоді стало наскрізним в порядку денному засідань CDEJ та CMJ.

Представниця Мінмолодьспорту поінформувала учасників засідань про жахливі наслідки агресії росії проти України: «Станом на сьогодні 15 молодіжних центрів та просторів в різних регіонах України зруйновані та окуповані, 121 дитину вбито, 160 дітей поранено, понад 6 мільйонів наших громадян стали внутрішньо переміщеними особами, більше 3 мільйонів українців були змушені виїхати за кордон і більшість з них це молоді матері з дітьми. На жаль, цифри збільшуються щодня. Вся робота та напрацювання у сфері молодіжної політики, яких було досягнуто, зокрема завдяки співпраці з молодіжним сектором Ради Європи, призупинено. Наші зусилля зараз спрямовані на допомогу тим, хто її потребує, на підтримку молоді в реаліях війни», - відмітила Ірина Бєляєва.

Відкриваючи засідання, голова CDEJ Міріам Теума виголосила заяву на підтримку України: «Саме зараз ті цінності, які відстоює Рада Європи та наше бачення майбутнього Європи зазнають найбільшого удару та загрози, який коли небуть ми зустрічали. Як казав Жан Моне «Європа буде викувана в кризі». Тож давайте цю кризу зустрінемо рішуче, з переконанням, що правда, сміливість та справедливість переможуть. Давайте стояти поруч та підтримувати наших колег, друзів, молодих людей та весь народ України в цей доленосний для них час».

У ході засідань члени CDEJ та CMJ висловили свою солідарність з народом України та заявили про готовність підтримати молодь України.

На запит української сторони було ініційовано перегляд Програми партнерства Ради Європи та Європейського Союзу у сфері молоді на 2022-2023 роки, Рамкової програми співробітництва між Міністерством молоді та спорту та Радою Європи на 2021-2025 роки та плану реалізації проекту «Молодь за демократію в Україні», пріоритетів конкурсних програм від Європейського молодіжного форуму з метою доповнення новими напрямками роботи, які б відображали сучасні потреби української молоді.

Для напрацювання конкретних планів роботи та рішень щодо запровадження нових програм підтримки для української молоді, як тих, хто лишився в Україні так і тих, хто був змушений виїхати за кордон, буде створено окрему робочу групу з членів CDEJ та CMJ. Міністерство молоді та спорту України бере активну участь в цій роботі. Ми будемо постійно інформувати про прийняті рішення та можливості для української молоді, створені спільно з нашими партнерами з Ради Європи.



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux