• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Марина Попатенко: протягом 2020 року проведено близько 12 тис. заходів з національно-патріотичного виховання
опубліковано 26 березня 2021 року о 14:27

На засіданні Колегії Міністерства молоді та спорту заступниця Міністра з молодіжної політики Марина Попатенко проінформувала про реалізацію державної політики у сфері національно-патріотичного виховання в умовах проведеної реформи децентралізації.

«Міністерство молоді та спорту продовжує здійснювати цілеспрямовану системну роботу з метою розвитку сфери національно-патріотичного виховання в «нових» умовах. Реалізація державної політики у сфері національно-патріотичного виховання в умовах проведеної реформи децентралізації потребує і надалі якісних нових підходів щодо забезпечення скоординованої діяльності органів державної влади, місцевого самоврядування та інститутів громадянського суспільства», - повідомила заступниця Міністра молоді та спорту Марина Попатенко під час засідання колегії Міністерства молоді та спорту України.

Вперше в історії незалежної України розпорядженням Уряду схвалено Концепцію Державної цільової соціальної програми національно-патріотичного виховання на період до 2025 року, якою визначено основні пріоритети сфери національно-патріотичного виховання: формування української громадянської ідентичності; військово-патріотичне виховання; формування науково-методологічних і методичних засад національно-патріотичного виховання; підтримка та співпраця органів державної влади та органів місцевого самоврядування з інститутами громадянського суспільства щодо національно-патріотичного виховання. 

Заступниця Міністра також наголосила, що протягом 2020 року в надзвичайно складних умовах у зв’язку із пандемією спільно зі структурними підрозділами з питань молоді та спорту Тернопільської, Вінницької, Харківської обласних державних адміністрацій, Всеукраїнським молодіжним центром та громадськими організаціями, враховуючи карантинні обмеження, проведено п’ять всеукраїнських заходів національно-патріотичного спрямування. Загальне охоплення заходами склало близько 51 тис. осіб. Фінансування вищезазначених заходів з державного бюджету становило 613 тис. грн. Також протягом року в регіонах України проведено близько 12 тис. заходів обласного та місцевого рівнів.

Всього в Україні створено та працює понад 100 координаційних рад з питань національно-патріотичного виховання на різних адміністративних рівнях. Створюються такі дорадчі органи і при місцевих органах самоврядування. Проте ще є над чим працювати. 

«На сьогодні політика національно-патріотичного виховання в умовах децентралізації потребує вирішення нагальних проблем. Насамперед, це активна робота у напрямі нормативно-правового регулювання сфери: затвердження Державної цільової соціальної програми національно-патріотичного виховання на період до 2025 року, прийняття Закону України «Про національно-патріотичне виховання».

Необхідно забезпечити проведення конкурсу та надання фінансової підтримки інститутам громадянського суспільства на виконання заходів та проектів національно-патріотичного виховання. Відновити роботу міжвідомчої комісії з питань національно-патріотичного виховання та забезпечити створення та діяльність координаційних рад з питань національно-патріотичного виховання при кожній обласній, районних державних адміністраціях, виконавчих органах територіальних громад», - наголосила заступниця Міністра молоді та спорту Марина Попатенко.

ПРЕЗЕНТАЦІЯ

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux