• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Матвій Бідний: виховання фізично активної нації – один з найголовніших напрямів діяльності Мінмолодьспорту
опубліковано 26 березня 2021 року о 14:00

Cьогодні в Україні спостерігається позитивна тенденція до зростання числа осіб, які використовують різні види та форми оздоровчої рухової активності. Про це повідомив заступник Міністра молоді та спорту Матвій Бідний під час виступу на онлайн-засіданні Колегії. 

«Завдяки проведеній роботі з реалізації завдань Національної стратегії  протягом 2019 – 2020 років була забезпечена координація дій усіх заінтересованих суб’єктів, органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, результатом якої є збільшення відсотка кількості населення, залученого до рухової активності та спорту (2018 рік – 15%, 2019 рік – 16%, 2020 рік – 17%). Досягнення такого показника обумовлено виконанням заходів з реалізації завдань Національної стратегії, одним з яких є щорічне  проведення моніторингу щодо забезпечення населення спортивними майданчиками», – зазначив Матвій Бідний. 

Заступник Міністра наголосив, що на виконання завдання щодо формування ціннісного ставлення юнацтва, дітей та молоді нашої країни до власного здоров’я проведено ряд заходів. Зокрема, в областях України та місті Києві проводяться заходи з популяризації та утвердження здорового способу життя юнацтва, дітей та молоді з інформаційно-просвітницької діяльності щодо протидії поширенню у молодіжному середовищі соціально-небезпечних хвороб.

«У молодіжному середовищі здійснюються заходи з виховання у дітей, юнацтва та молоді національної свідомості, патріотизму та громадянської позиції до здорового способу життя, яку проводять молодіжно-юнацькі військово-патріотичні клуби. Окрім того, з метою залучення  дітей та молоді до занять різними видами спорту та до активного дозвілля щороку в областях України та  місті Києві проводилися «Олімпійський урок», «Олімпійський тиждень» та інші масові фізкультурно-оздоровчі заходи», - підкреслив Матвій Бідний. 

Водночас, протягом 2020 року в Донецькій області завдяки реалізації національної програми Президента України «Велике будівництво» відкрито п’ять сучасних стадіонів, а у м. Краматорську побудовано спортивно-оздоровчий комплекс. 

У 2019 році завдяки субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на будівництво мультифункціональних майданчиків для занять ігровими видами спорту» у Донецькій області облаштовано 12, а у Закарпатській 7 мультифункціональних майданчиків.

Також Міністерством розроблено проєкт постанови Кабінету Міністрів України «Про затвердження Положення про соціальний проект «Активні парки – локації здорової України», який подано на розгляд Кабінету Міністрів України.

Проєктом Положення передбачено створення умов для організації та проведення заходів у рамках соціального проєкту, започаткування нових форм залучення різних груп населення до оздоровчої рухової активності у місцях масового відпочинку (парки, сквери тощо), облаштування у місцях масового відпочинку безперешкодного доступу громадян, у тому числі осіб з інвалідністю, до спортивних споруд і місць для заняття різними видами рухової активності, а також пунктів безкоштовного прокату спортивного інвентарю та обладнання, а також створення онлайн-платформи соціального проекту для забезпечення консультування, обміну досвідом, ідеями між фахівцями з фізичної культури та спорту, спортсменами, учасниками активного відпочинку.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux