• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Запрошуємо на освітній курс «Життєстійкість молоді в умовах криз»
опубліковано 21 грудня 2022 року о 18:14

Освітній хаб «Освіторія» вже презентував його та відкрив на цю тему дискусію. 

 Зустріч зібрала близько 50 учасників, зокрема, студентство, молодіжні ради та молодіжні громадські організації, представників Офісу Президента України, Уряду, UNFPA, Фонду ООН у галузі народонаселення в Україні, університетів-партнерів проєкту та розробників курсу.

Радниця —  уповноважена Президента України з питань безбар’єрності Тетяна Ломакіна, одна зі спікерок курсу та модераторка відкритої дискусії, представила молоді курс та розповіла про що саме вони дізнаються під час навчання і чому це важливо зараз.

«Мета курсу — інформування молоді про засоби боротьби з психологічними травмами під час війни, а також мотивація до змін своїх поглядів на позитивні. Життєстійкість має дві складові: взаємодія зі своїми внутрішніми відчуттями та із зовнішнім світом, тобто вмінням ефективно діяти і реагувати на складні ситуації. Тому важливо працювати над своєю життєстійкістю, посилювати її», —  зазначив під час зустрічі заступник Представника UNFPA, Фонду ООН у галузі народонаселення в Україні, старший координатор з надзвичайних ситуацій Мустафа Ельканзі.

Також у дискусії взяли участь: головний консультант Директорату з питань внутрішньої та гуманітарної політики Офісу Президента України Володимир Максимович, голова Ради Фонду Президента України з підтримки освіти, науки та спорту Ірина Тулякова, заступниця Міністра соціальної політики України Уляна Токарєва, генеральний директор директорату дошкільної, шкільної, позашкільної та інклюзивної освіти Міністерства освіти і науки України Олег Єресько та директорка департаменту молодіжної політики Міністерства молоді та спорту України Ірина Бєляєва. 

Під час заходу присутні обговорили проблеми, з якими сьогодні стикається молодь в Україні, та перспективи післявоєнного майбутнього.  Спікери та спікерки поділились власним досвідом подолання життєвих викликів. Молоді активісти ставили найактуальніші питання сьогодення, зокрема, цікавились баченням держави щодо вирішення питань молодіжної політики в Україні в умовах широкомасштабної війни.

Освітній онлайн-курс «Життєстійкість молоді в умовах криз» розроблено громадською організацією «Рада жінок Донеччини» спільно з UNFPA, Фондом ООН у галузі народонаселення, за участі Українського католицького університету та Маріупольського державного університету.

Заступниця Міністра молоді та спорту України Марина Попатенко зазначає, що розроблений курс є унікальним та актуальним для всіх: «В умовах війни українська молодь демонструє свою свідому та активну життєву й громадську позицію. Розроблений курс містить багато практичних інструментів,що допоможуть молоді навчитися реалізовувати власний потенціал в умовах війни в Україні, віднайти свою нішу та розвиватися. Тож можна сказати, що він покликаний допомогти пережити цей непростий час».

Курс є безоплатним та доступний для проходження на освітній платформі Prometheus: https://bit.ly/3MTfiUg 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux