• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
100 педагогів та молодіжних працівників взяли участь у форумі “Кар’єра зі школи: вибір і планування – 2020”
опубліковано 06 жовтня 2020 року о 12:27

Пандемія COVID-19 зумовила цілу низку викликів для суспільства: дистанційна робота і навчання, криза в різних галузях економіки, проблеми технічного забезпечення та цифрової грамотності. Форум “Кар’єра зі школи: вибір і планування – 2020” спробував дати відповіді на питання, як в таких умовах ефективно працювати з дітьми та молоддю щодо професійного самовизначення та планування кар’єри. Подія об'єднала спеціалістів/спеціалісток, що працюють з молоддю у закладах освіти або в молодіжних центрах та допомагають знайти своє місце у світі професій та визначитися з майбутньою кар’єрою.

Марина САПРИКІНА, Голова Правління Центру “Розвиток КСВ”, зазначає: “Дослідження Організації економічного співробітництва та розвитку говорить, що якщо дитина у школі зустрічається з роботодавцями та кар'єрними радниками, то вона більш наполегливо та старанно вчиться у школі. Тому що розуміє для чого вона це робить. Розвиток кар'єри, кар'єрне самовизначення — це фундамент, який допомагає розвиватися дитині — людині — країні. Задоволення своєю роботою дуже багато важить у сучасному світі. Хочеться, щоб людей, які люблять те, чим займаються, з кожним роком ставало все більше”.

Захід відбувся у рамках реалізації плану заходів щодо здійснення профорієнтаційної роботи серед молоді та проєкту “Карта професій”. Партнери: Міністерство освіти і науки України та Державна служба зайнятості. Серед спікерів: група “1+1” медіа, кадровий портал “GRC”, директорат професійної освіти МОН України, проєкт EU4Skills, Агентство США з міжнародного розвитку USAID, Федерація металургів України,

Марина ПОПАТЕНКО, заступниця Міністра молоді та спорту України, зазначає: “За результатами партнерства державного, громадського та приватного секторів протягом останніх чотирьох років в рамках всеукраїнської ініціативи “Пакт заради молоді”, ми побачили, що для молоді важливо не тільки отримати практичні навички та можливість стажування, а й супровід вибору професії та менторська підтримка. Опитування “Молодь України” 2018 року показує, що 47% молоді працює не за професією. Це свідчить про те, рівень формальної освіти не завжди встигає за динамікою ринку праці. Молоді людина інертна і часто у виборі професії орієнтується на престижність, поради батьків чи друзів. Це сприяє тому, що вже під час кар'єрного розвитку може змінити свої пріоритети та бачення”.

В рамках форуму учасники та учасниці ознайомились з кращими практиками професійного самовизначення та планування кар'єри дітей та молоді. Обговорили актуальні тенденції на ринку праці, гнучкі підходи до освіти та кар’єрного планування. Дізнались про інноваційні практики та інструменти роботи з молоддю щодо вибору професії, планування освіти та кар’єри. Напрацювали шляхи розвитку сфери професійного визначення в умовах адаптивного карантину. Пройшли майстер-клас із життєстійкості та збереження ментального здоров’я.

За детальною інформацією звертайтеся – nk@csr-ukraine.org, 0637477538

________

З метою здійснення ефективної профорієнтаційної роботи серед молоді у 2019 році було налагоджено співпрацю між Міністерством молоді та спорту, Міністерством освіти і науки, Міністерством розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства та Державною службою зайнятості та розроблено відповідний план заходів.

Карта професій – це унікальна освітня ініціатива Центру “Розвиток КСВ”, яка допомагає професійному самовизначенню молоді. В рамках ініціативи професіонали компаній одного сектору розробляють карту професій в секторі, вказують потрібні навички та вміння для цих професій, курси та університети, де цьому вчать, описують перспективи галузі в майбутньому. Крім того, в рамках проєкту функціонує спільнота шкіл “Кар’єра мрії”. Близько 20 компаній (ПУМБ, Укрсиббанк BNP Paribas, Астарта, Сингента, Метінвест та інші) у партнерстві з Центром «Розвиток КСВ» вже розробили свої карти професій (рітейл, агро, банківська сфера, IT, гірничодобувна, металургійна, юридична). Карти професій з інших напрямів та сфер повністю доступні на сайті проєкту Career Hub.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux