• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
2-3 березня у Києві відбулося засідання Керівного комітету виконання Рамкової програми співробітництва у сфері молодіжної політики між Міністерством молоді та спорту та Радою Європи на 2016-2020 роки
опубліковано 05 березня 2020 року о 11:22

Від Ради Європи у заході взяли участь Директорка Департаменту молоді Антьє Ротемунд, начальник відділу навчання і тренінгів Департаменту молоді Секретаріату Ради Європи Руі Гомес, програмна менеджерка відділу навчання і тренінгів Департаменту молоді Марина Філаретова, представник Європейського керівного комітету з питань молоді Спільної ради молоді Ради ЄвропиЙозасМельджукас, представниця Дорадчої ради з питань молоді Спільної ради молоді Ради ЄвропиАндреа Угріновська та виконуюча обов’язки голови Офісу Ради Європи в Україні Олена Литвиненко.

Під час засідання було обговорено стан імплементації Плану дій Ради Європи для України на 2018-2021 роки в частині молодіжної політики, представлено результати співпраці з Радою Європи у молодіжній сфері протягом 2019 року та презентовано новий проєкт Ради Європи «Молодь за демократію в Україні», який буде впроваджуватись у 2020-2021 роках.

У ході засідання Олексій Сівірін представив пріоритети України у напрямі розвитку молодіжної політики, зокрема поінформував про реформу в системі державного управління сферою молодіжної політики, започаткування національної програми мобільності учнів та студентів, ініціатив, спрямованих на підтримку спроможності інститутів громадянського суспільства, розвиток молодіжної роботи, молодіжної інфраструктури та підвищення якості роботи молодіжних центрів, розвиток волонтерства та благодійництва.

«Нашою амбітною метою є збільшення відсотку молоді, залученої до активного громадського життя, зокрема до процесів прийняття рішень, до 25 %, що передбачено новою Програмою дій Уряду до 2025 року», - зазначив Олексій Сівірін.

АнтьєРотемунд звернулась з привітанням до учасників через відеозв’язок та підкреслила, що пріоритети національної молодіжної політики України та Молодіжна стратегія Ради Європи 2030 відкривають нові шляхи співпраці, зокрема в частині підписання нової Рамкової програми на наступний п’ятирічний період. Рада Європи зацікавлена у посиленні спроможності молодіжних центрів та громадянського суспільства для просування демократії участі та демократичного громадянства, збільшення потенціалу та ресурсів для молодіжних організацій для забезпечення освіти з прав людини, покращення якості роботи з молоддю на місцевому рівні як волонтерами, так і оплачуваними молодіжними працівниками, визнання молодіжної роботи та впровадженні стандартів Ради Європи щодо доступу молоді до прав. При впровадженні зазначених напрямків важливо враховувати реформу децентралізації, яка охоплює всі сфери життя населення на локальному рівні.

Також учасники засідання обговорили питання залучення допомоги з боку Ради Європи в питаннях імплементації зазначених ініціатив та розробки кваліфікаційних стандартів роботи молодіжних працівників, визнання молодіжного працівника як професії тощо.

Особливу увагу під час засідання Керівного комітету сторони приділили обговоренню питань імплементації нового проєкту Ради Європи «Молодь за демократію в Україні», спрямованого на розвиток молодіжної роботи на локальному рівні та доступ молоді у сільській місцевості до прав, який розпочне свою діяльність вже цього року у ОТГ та муніципалітетах кількох регіонів України.

Довідково: Рамкова програма співробітництва у сфері молодіжної політики на 2016-2020 роки між Міністерством молоді і спорту України та Радою Європи (далі – Рамкова програма) була підписана у березні 2016 року на першому засіданні Керівного комітету у м.Києві.

Рамкова програма передбачає три основні напрями співробітництва: освіта у сфері прав людини та демократичного громадянства (у тому числі, участь молоді, демократичне врядування, освіта у сфері прав людини тощо); підтримка розвитку молодіжної роботи і визнання неформальної освіти; миротворчість та міжкультурний діалог. Реалізація програми здійснюється шляхом імплементації річних планів дій, які корелюються з Планом дій Ради Європи для України на відповідний період і Державною соціальною цільовою програмою «Молодь України» на 2016-2020 роки.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux