• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
АСЖУ нагородила найкращі спортивні медіа України 2020
опубліковано 08 травня 2021 року о 14:38

Асоціація спортивних журналістів України нагородила переможців премії «Найкращі спортивні медіа України 2020». Експерти визначили переможців у 22 номінаціях, розподілених за різними жанрами журналістики та видами ЗМІ.

Яскрава церемонія, генеральним партнером якої виступила компанія Parimatch, відбулася у PMHub. Найкращі журналісти отримали оригінальні статуетки, якими їх нагороджували відомі атлети – олімпійські чемпіони Юрій Чебан, Юлія Джима, Богдан Макуц, чемпіони світу Жан Беленюк, Ольга Саладуха, призерка світових першостей Анастасія Меркушина. Також привітав лауреатів Міністр молоді та спорту України Вадим Гутцайт, надіслав привітання президент НОК України Сергій Бубка.

«Ми, спортсмени, завжди поруч з вами. І ви з нами. У часи поразок і перемог. Ви пишете правду, ви чесно й відверто акцентуєте на тому, над чим нам потрібно працювати й водночас відзначаєте те, в чому ми молодці. Я впевнений, що цього року у нас буде нагода сказати,  що наші спортсмени найкращі після Олімпійських ігор», - прокоментував важливість спортивної журналістики Міністр молоді та спорту України Вадим Гутцайт. 


Зі свого боку президент АСЖУ Олександр Гливинський відзначив, що спортивні медіа зазнали потужного удару по своїй професії під час пандемії, однак вони продовжують працювати, роблячи свою роботу професійно і самовіддано, демонструючи великий ентузіазм і прагнення.

«Ця подія – про спортивних журналістів, які щодня роблять свою роботу, не очікуючи на компліменти та не сподіваючись на призи. Саме тому Асоціація спортивних журналістів України відзначає справжніх професіоналів своєї справи й привертає увагу до спортивних медіа країни», - зазначив у своєму виступі на урочистій церемонії президент АСЖУ Олександр Гливинський. 


Відеозвернення українським колегам надіслав президент Міжнародної асоціації спортивної преси AIPS Джанні Мерло:

 «Українська Премія  нагадує мені про події кількатижневої давнини, коли 22 березня ми організували нашу третю церемонію  AIPS Sports Media Awards. У той вечір ми відчули неймовірні емоції!  І,  я впевнений, що сьогодні увечері ви маєте такі ж відчуття, такі ж емоції. І пам’ятайте – емоції – дуже важливі у нинішній  момент, коли коронавірус поширився у всьому світі. Ми потрохи повертаємося до нормального життя. Пам’ятайте –  все, що ми робимо у журналістиці,  має бути високого рівня, бо лише з високим рівнем журналістики ми можемо захистити нашу професію і наше майбутнє!».

Найкращим спортивним журналістом країни був визнаний ведучий телеканалу «Київ» Руслан Свірін. Лаври найкращого футбольного журналіста отримав кореспондент сайту Zbirna.com Євген Гресь. Приз за найкраще відеоінтерв'ю отримав Віктор Вацко, а за відеорепортаж – Дмитро Поворознюк. Медіаподією року експерти визнали документальну стрічку Володимира Мули «ЮКІ», що розповідає історію перемог вільних українців за океаном. Найкращим електронним ЗМІ визнано вебсайт Sport.ua, а найкращим друкованим виданням – журнал «Олімпійська Арена». Спеціальну відзнаку «За мужність та відданість професії» отримала всеукраїнська газета «Спорт-арена» , яка з початком окупації Донбасу підпільно видавалася у Донецьку (зараз редакція працює у Маріуполі). Найкращим спортивним регіональним проєктом оголошено авторську програму Ігоря Ілючека Sport Ukraine Intetnational з Кропивницького, а найкращим молодим журналістом – львівська репортерка Алла Васьковська. Преміями за великий внесок у спортивну журналістику були відзначені легенди вітчизняних спортивних медіа Сергій Савелій та Валентин Щербачов.

Також цього вечора АСЖУ нагородила атлетів, які були визнані Асоціацією найкращими у 2020 році. Жіноча біатлонна четвірка отримала відзнаку «Команда року», за бронзовий успіх на чемпіонаті світу в італійському Антгольці. А найкращою атлеткою минулого року визнали Марину Бех-Романчук, яка зараз готується до Олімпіади на зборі у Туреччині.

Бренд Parimatch було нагороджено спеціальною премією АСЖУ «Меценат року». «Для нашої компанії розвиток українського спорту є пріоритетним напрямом. А спортивна журналістика є в авангарді великого спорту, тому відзнака професійної спільноти важлива для нас. Ми продовжимо інвестувати в український спорт як складову частину майбутнього здорової нації», – відзначив директор зі зв’язків з громадськістю ТОВ «Паріматч» Вадим Місюра.

Пряма трансляція Премії «Найкращі спортивні медіа України» відбулася на YouTube-каналі XSPORT.





Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux