• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
«Безпека — на першому місці» — Матвій Бідний про повернення глядачів на трибуни
опубліковано 02 грудня 2023 року о 18:54

Очільник Міністерства молоді та спорту України Матвій Бідний розповів про алгоритм допуску вболівальників на спортивні змагання в ефірі національного телемарафону «Єдині новини». 

Кабінет Міністрів України доручив Мінмолодьспорту, МВС та безпековим органам розробити порядок допуску глядачів на трибуни із додержанням безпекових умов. 

Матвій Бідний зазначив, що спорт не може існувати без глядачів і, завдяки героїзму наших Збройних сил, ми сьогодні маємо можливість повернути вболівальників на трибуни. Це матиме позитивний вплив як на ментальне здоров'я населення, так і на економічну складову проведення спортивних заходів. 

«Об'єкти спортивної інфраструктури вже будуються з урахуванням усіх безпекових вимог і, зокрема, забезпечення швидкості евакуації. Всі великі стадіони в Україні мають укриття. За вимогами УЄФА, наші головні футбольні стадіони НСК «Олімпійський» та «Арена Львів» можуть евакуювати людей максимум за 8 хвилин. Київський палац спорту теж спроможний евакуювати глядачів протягом 12 хвилин. В якості укриття використовується розташована поблизу станція метро», — розповів керівник Мінмолодьспорту. 

Матвій Бідний проінформував, що у співпраці з МВС, ДСНС та Нацполіцією у кожному регіоні створять робочу групу та визначать окремі вимоги по кожній спортивній  споруді. Ці вимоги  враховуватимуть те, що евакуюватися мають і глядачі, і учасники змагань. Буде розрахована максимальна кількість глядачів, порядок їх евакуації, маршрути проходу в укриття. Обовʼязковою вимогою буде забезпечити доступ до укриттів людям з інвалідністю.

Також під час прямого включення порушувалося питання участі росіян та білорусів в Олімпійських іграх у Парижі-2024. 

«Позиція спортивної спільноти України —  у росіян немає ніякого нейтрального статусу. Російські спортсмени підготовлені російським воєнним режимом на його криваві гроші і не можуть виступати під «нейтральним» прапором, як сказав наш Президент, заплямованим кров’ю українців», — каже Матвій Бідний.

Очільник міністерства поінформував, що Україна використовує усі дипломатичні засоби та співпрацює з міжнародними федераціями, аби жодного російського атлета не було на міжнародних змаганнях, у жодному статусі. Окремо Матвій Бідний розповів про здобутки української дипломатії на спортивному фронті:

«Генеральна асамблея Європейської федерації гімнастики вчора прийняла рішення не повертати спортсменів з росії до своїх змагань, Всесвітня федерація бадмінтону призупинила членство рф, виконком Міжнародної федерації баскетболу продовжив усунення російських і білоруських збірних, і я вже не кажу про рішення МОК призупинити членство російського олімпійського комітету. Це кропітка робота, але до нас прикута увага всього світу і за підтримки Президента України ми тримаємо спортивний фронт», — резюмував Матвій Бідний.  

Повне інтервʼю дивіться нижче

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux