• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Червоний Хрест України спільно з Міністерством молоді та спорту України і партнерами запускає проєкт «Молодіжні лідери України» у рамках ініціативи «Волонтерство – це твій ПЛЮС»
опубліковано 20 серпня 2020 року о 16:50

Проєкт буде реалізовуватися протягом 2020-2021 років у Харківській і Дніпропетровській областях. Наші молодіжні лідери навчаться:

▪ ефективному лідерству і командоутворенню;

▪ визначенню соціальних потреб спільноти;

▪ проєктному і волонтерському менеджменту;

▪ мобілізації ресурсів;

▪ розробці соціальних заходів різного формату і масштабу відповідно до червоно хресних цінностей і принципів, які вони зможуть реалізувати у рамках проєкту разом зі своїми волонтерськими командами;

▪ гуманітарній дипломатії і молодіжній адвокації, які вони будуть реалізовувати у своїх адвокаційних кампаніях для змін у молодіжній політиці та соціальній сфері.

Найуспішніші молодіжні лідери проєкту поїдуть до Данії для обміну лідерського і командного досвіду.

Окрім цього, проєкт «Молодіжні лідери»:

▪ навчить менторів, що супроводжуватимуть і підтримуватимуть молодіжних лідерів та їхні команди;

▪ забезпечить проведення демократичних виборів лідерів на вищі рівні – районний, обласний, національний;

▪ збиратиме представників громадських і державних організацій та весь актив громади для пошуків спільних рішень щодо питань з життя молоді і громади загалом.

«Волонтери – це опора суспільства, а молодь – ядро волонтерства. Вони є активними членами громади, одні із перших реагують на всі надзвичайні ситуації і допомагають тим, хто вкрай цього потребує. Але щоб правильно та своєчасно надавати необхідну допомогу, від якої іноді залежить чиєсь життя чи добробут – потрібні спеціальні знання і навички. Тому Червоний Хрест України разом з партнерами почали будувати систему молодіжного лідерства, щоб у кожного волонтера була «дорожня карта дій» для підтримки своєї громади відповідно до її потреб», зазначає Максим Доценко, генеральний директор Товариства Червоного Хреста України.

Ініціатива «Волонтерство – це твій ПЛЮС» і проєкт «Молодіжні лідери України» реалізуються у рамках програми Міністерства закордонних справ Данії «The Danish Neighbourhood Programme. The Youth Pool 2020-21» за підтримки Данського Червоного Хреста та за участі Данського Молодіжного Червоного Хреста, Міністерства молоді та спорту України, Української Академії Лідерствата Національної Молодіжної Ради України.

«Створення можливостей для молоді, участь у житті суспільства, громадянський внесок у подальший розвиток українського суспільства – це основна мета Національної стратегії державної молодіжної політики до 2030 року. Нові підходи для роботи з молоддю допоможуть молодим людям бути свідомими, відповідальними та економічно активними, мати високий рівень життєстійкості, самостійності і спроможності, інтегрованості у суспільне життя країни», – розповіла заступниця Міністра молоді та спорту України Марина Попатенко.

Авторка і координаторка проєкту «Молодіжні лідери України» Міла Макарова підкреслює: «Залучення молоді до суспільного життя через волонтерську діяльність – дуже потужна сила для змін у суспільстві, які починаються вже зараз і будують наше спільне майбутнє. Завдяки цьому проєкту ми створюємо усі необхідні умови, даємо знання, навички і підтримку молоді для того щоб бути такою силою у своїх спільнотах».

Детальніша інформація про проєкт «Молодіжні лідери України» і про те, як стати його учасником на сторінці ініціативи «Волонтерство – це твій ПЛЮС»: https://www.facebook.com/VolunteeringIsYourPLUS/

Пресслужба:

Леся Олійник

(044) 234-65-98

(063) 993-57-10

l.oliinyk@redcross.org.ua

Авторка і координаторка проєкту:

Міла Макарова

(097) 279-86-88

l.makarova@redcross.org.ua

______________________________________________________________________________

Товариство Червоного Хреста України (ТЧХУ) - найбільша національна гуманітарна організація в Україні, що вже 102 роки спрямовує своє зусилля на захист життя, здоров'я та гідності людей. ТЧХУєодним із 192 національних товариств Міжнародного Руху Червоного Хреста і Червоного Півмісяця по всьому світу, близько 4 млн членів якого щодня працюють для полегшення страждання людей, домагаються поваги людської гідності та створюють гуманне суспільство.Червоний Хрест України спрямовує свою діяльність через загальнодержавну мережу з 25обласнихта 283районнихорганізацій зусиллями понад 5700 членів та 2700 волонтерів організації, з яких дві третини - молодь.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux