• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Дев’ятий змагальний день приніс дев’ять нагород та світовий рекорд
опубліковано 02 вересня 2021 року о 16:01

На іграх XVІ літньої Паралімпіади у Токіо українська збірна за результатами дев’ятого змагального дня продовжує бути в п’ятірці лідерів із 84 нагородами - 20 золотих, 39 срібних та 25 бронзових. 

Чемпіонами Паралімпіади стали українські легкоатлети Владислав Загребельний та Марія Помазан.

Загребельний виграв золоту медаль у стрибках у довжину, встановивши європейський паралімпійський рекорд в класі Т37 - 6,59 метра. Помазан принесла Україні «золото» у штовханні ядра (клас F35). У цій дисципліні вона показала результат 12.24 метра.

Срібну нагороду у бігу на 100 метрів здобула легкоатлетка Оксана Ботурчук (клас T12). Це вже друге «срібло» українки на Іграх-2020, у фінальному забігу на 400 метрів Ботурчук теж стала срібною призеркою змагань. 

Традиційно відмінні результати показали плавці й плавчині.

Ще одне «золото» зі світовим паралімпійським рекордом - у плавця Максима Крипака на 100-метрівці на спині. Його результат - 57.19 с.

До цього Крипак став володарем золотих нагород на 100-метрівці вільним стилем, 100-метрівці батерфляєм та 400-метрівці вільним стилем, «срібла» на дистанції 50 метрів вільним стилем та «бронзи» в естафеті 4х100 метрів вільним стилем.

Загалом, українські плавці завоювали цього дня чотири нагороди. Два срібні призери - Єлизавета Мерешко на дистанції 400 метрів вільним стилем (клас S7) та Антон Коль на  50-метрівці на спині (клас S1).

Раніше Мережко у Токіо вже виграла золоті медалі на 100-метрівці брасом та 50-метрівці вільним стилем, «срібло» на 200-метрівці комплексним плаванням та «бронзу» на 100-метрівці вільним стилем. Для Коля це друге «срібло» у Токіо. На рахунку Антона також друге місце на 100-метрівці на спині.

«Бронзу» у плаванні виборов Денис Остапченко на 50-метрівці вільним стилем у класі S3. У нього вже була срібна медаль на 50-метрівці на спині.  

«Срібло» здобула чоловіча команда з настільного тенісу - Віктор Дідух та Максим Ніколенко, які у фінальному поєдинку поступилися парі Чжао Шуай і Пен Вейнань з Китаю. Обидва спортсмени вже мають особисті медалі на цих Паралімпійських іграх: Дідух срібний призер в одиночних змаганнях (клас 8), а Ніколенко - бронзовий. 

У змаганнях зі стрільби кульової володарем бронзової нагороди став Олексій Денисюк (клас SH1). Він посів третє місце у фіналі змішаних змагань зі стрільби з пневматичного пістолета на 25 метрів.

Таким чином, 2 вересня Національна паралімпійська збірна України виборола 9 медалей, серед яких - 3 золоті, 4 срібні та 2 бронзових.

Вітаємо паралімпійську збірну зі здобутими нагородами! Пишаємося та підтримуємо українських паралімпійців!

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux