• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Марина Попатенко: Ми є тилом для наших військових у цій війні, тилом, який має працювати для створення умов для цивільного населення, зокрема молоді
опубліковано 12 квітня 2022 року о 18:01

12 квітня 2022 року відбулась зустрічі зі структурними підрозділами з питань молоді та спорту обласних військових адміністрацій та керівниками «Співдія хабів» стосовно діяльності хабів у регіонах.

Про переорієнтування напрямів роботи Мінмолодьспорту та молодіжної політики у зв’язку з війною в Україні, підтримку Мінмолодьспортом платформи «Співдія» поділилась заступниця Міністра молоді та спорту України Марина Попатенко.

Заступниця Міністра окреслила, яким чином зараз переорієнтовується державна молодіжна політика, ураховуючи ті виклики, які постають перед цивільним населенням.

«Найближчі декілька місяців або, можливо, і років молодіжна політика зазнає змін. Наша сфера, як і всі інші сфери державної політики, вже не будуть спрямовувати свої ресурси на напрями, які були актуальні до війни. Водночас я хочу наголосити на тому, що ми з вами й надалі маємо бути лобістами інтересів молоді на місцях та відстоювати напрям молодіжної політики, адаптовуючи його під нові суспільні виклики. Наразі наша сфера має свою вагому нішу у боротьбі з російським окупантом. Ми є тилом для наших військових у цій війні, тилом, який має працювати для створення умов для цивільного населення, зокрема молоді», – наголосила Марина Попатенко.

За словами заступниці Міністра, до початку війни в Україні функціонувало понад 300 молодіжних центрів та просторів.

«Ми проаналізували їхню діяльність зараз, станом на 3 квітня 2022 року 93 молодіжних центра переформатували свою роботу та активно надають допомогу цивільному населенню, працюють як гуманітарні хаби, шелтери для ВПО, волонтерські центри, центри надання допомоги тим, хто її потребує», – підкреслила Марина Попатенко.

Ірина Тулякова, керівник проєкту «Співдія», голова Ради Фонду Президента України з підтримки освіти, науки та спорту презентувала роботу платформи «Співдія» та напрями роботи, які будуть відкриватися у Співдія хабах.

Платформа «Співдія»  – офіційна платформа країни, створена активною молоддю разом із Координаційним штабом з гуманітарних і соціальних питань Офісу Президента України для збору потреб та оперативної допомоги цивільному населенню.

Завданням «Співдія хабів»: підтримка цивільного населення, особливо молоді, щодо забезпечення її основоположних прав, надання психологічної та юридичної підтримки, супроводу та адаптації до життя під час війни, а також надання допомоги щодо підтримки, становлення, пошуку молодої людини в новій українській поствоєнній реальності.

Про напрями співпраці структурних підрозділів з питань молоді та спорту обласних військових адміністрацій зі Співдія хабами розповіла Марія Сакута, начальник відділу регіональної молодіжної політики та підтримки ініціатив молоді департаменту молодіжної політики Мінмолодьспорту.




Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux