• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Матвій Бідний про відкритий лист до Макрона: Світ почує голос українських атлетів
опубліковано 05 січня 2024 року о 14:26

«Відкритий лист підписують наші найкращі атлети, наші олімпійські чемпіони, призери олімпійських чемпіонатів світу, і коли підписів буде критична маса, ніхто не зможе ігнорувати наших спортсменів» – про це сказав очільник Мінмолодьспорту Матвій Бідний в ефірі національного телемарафону «Єдині новини», обговорюючи вплив відкритого листа українських атлетів до президента Франції, мера Парижа, міністерки спорту Франції та організаторів Олімпіади 2024.

Керівник Міністерства поінформував, що понад 80 найтитулованіших українських атлетів підписали відкритий лист та наразі триває збір підписів:

«Наші спортсмени розуміють свою відповідальність, вони відчувають постійно, що вони дійсно є амбасадорами нашої країни. І дуже важливо те, яку роль вони сьогодні відіграють для того, щоб на міжнародній арені підтримати нашу країну і показати нашу стійкість, нашу силу, нашу спроможність боротися», – наголошує очільник Мінмолодьспорту.

Відкритий лист опубліковано на сайті Міністерства молоді та спорту України українською, англійською та французькою мовами.

Матвій Бідний підкреслив роль Франції у відстороненні російських спортсменів від участі в Олімпіаді:

«Країна, що приймає ігри, відповідає за те, як вона буде виглядати в очах історії, і в даному випадку Франція, зокрема Париж, сам зацікавлений у тому, яким чином він буде виглядати в цей непростий і визначальний для всього світу час. Найголовніше, що вони сьогодні можуть – це проявити волю і прийняти правильне рішення щодо представників агресорів на своїх іграх зробити все, щоб ігри запам'яталися як такі, що сприяють становленню миру у всьому світі та справедливості», – зазначив керівник Мінмолодьспорту.

Керівник Міністерства окремо відзначив підтримку Українських атлетів з боку Франції:

«Ми на постійному зв'язку з Міністеркою спорту Франції Амелі Удеа-Кастера і сьогодні Франція робить все, щоб забезпечити нашим спортсменам умови для підготовки. Уряд Франції виділив кошти для підготовки наших спортсменів до Олімпійських ігор. Також вони сприяють, щоб позиція наших атлетів лунала по всьому світу. 

Вони мають дуже потужні медіаресурси і вже сьогодні надають нам майданчик для того, щоб ми говорили про те, що відбувається в Україні, щоб наші провідні спортсмени теж могли висловити свою думку», – наголосив Матвій Бідний. 

Говорячи про солідарність з Україною, Матвій Бідний відзначив мужній вчинок польського шахіста:

«На чемпіонаті світу польський гросмейстер Ян-Кшиштоф Дуда відмовився тиснути руку Денису Хісматулліну, російському гросмейстеру, який їздив в зону бойових дій підтримувати окупаційні війська. Після того найбільший шаховий ресурс chess.com виключив Хісматулліна та заблокував його профіль».

Підсумовуючи, очільник Мінмолодьспорту поінформував, що на юнацьких олімпійських іграх російських та білоруських спортсменів відсторонили від участі у будь-якому статусі. 

Повне відео дивіться нижче у цій публікації.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux