• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Матвій Бідний: російські спортсмени — це агенти гібридного впливу
опубліковано 17 квітня 2024 року о 17:42

Ті російські спортсмени, які дійсно проти війни — розірвали звʼязки з країною-терористкою, голосно висловили свою позицію та виступають під прапорами інших держав. Водночас, тих спортсменів, які не змінили бодай спортивне громадянство — ми розглядаємо винятково, як агентів російського гібридного впливу — повідомив очільник Мінмолодьспорту Матвій Бідний в інтервʼю польському виданню Wirtualna Polska. 

 Матвій Бідний уточнив, що кожна людина визначається за паспортом: «Це певний договір між людиною та державою, який визначає взаємні права та взаємні обов’язки. Російський режим використовує спортсменів для того, щоб прославляти російську агресію та показувати, що можна коїти будь-які злочини і тобі за це нічого не буде».  

 Очільник Мінмолодьспорту поінформував, що путінська війна зачепила кожного в Україні та забрала життя вже 455 українських спортсменів та тренерів: «Якщо росіяни не вбили когось із ваших найближчих родичів, то вони напевне вбили чи покалічили родичів ваших друзів», — говорить Матвій Бідний.  

 «Менше місяця тому, 21 березня, внаслідок російського ракетного удару по Миколаєву загинула Олена Сиванич — мама провідної спортсменки збірної України зі стрибків на батуті Світлани Малькової. Наступного дня після звістки про вбивство мами, Світлана не виборола олімпійську ліцензію. Натомість, ліцензію виборола так звана «нейтральна» спортсменка з російським паспортом», — додає Матвій Бідний. 

 На запитання про інфраструктуру підготовки до Олімпіади, очільник Мінмолодьспорту наголосив, що попри руйнування понад пів тисячі спортивних обʼєктів, українські спортсмени переважно тренуються в Україні. Також він висловив вдячність партнерам за підтримку та акцентував увагу на співпраці з Польщею: 

 «Ми вдячні іншим країнам за допомогу та співпрацю. Особливо Польщі. 27 березня я провів зустріч з міністром спорту Славомиром Нітрасом, заступником міністра Іренеушем Рашем. На зустрічі нас запевнили, що Польща продовжить підтримувати Україну в спортивній та молодіжній сфері». 

 В інтервʼю також йшлося про роботу комісії МОК з перевірки «нейтральності» спортсменів із громадянством рф та рб напередодні Олімпійських ігор у Парижі. Очільник Мінмолодьспорту поінформував, що Міністерство разом із НОК України повідомляє Міжнародний олімпійський комітет про відомі факти підтримки війни російськими та білоруськими спортсменами: 

«МОК стоїть перед величезним викликом. Він має детально вивчити всі публічні висловлювання та дії кожного з російських та білоруських олімпійців. Для цього було створено спеціальну комісію», — зазначив Матвій Бідний.  

 Повне інтервʼю очільника Мінмолодьспорту читайте за посиланням: https://sportowefakty.wp.pl/igrzyska-olimpijskie/1117545/byly-ukrainski-minister-apeluje-na-lamach-wp-do-rosjan-nie-popierajcie-morderstw 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux