• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Матвій Бідний: Сьогодні спорт вищих досягнень — це частина зовнішньої політики держави
опубліковано 03 квітня 2023 року о 20:51

Про це сказав заступник Міністра молоді та спорту України Матвій Бідний під час зустрічі з керівниками національних федерацій з неолімпійських видів спорту.

«Перш за все, мушу закликати подивитись на картину подій більш глобально, вийти за межі контексту розвитку вашого виду спорту! Сьогодні спорт вищих досягнень — це частина зовнішньої політики держави і частина дуже важлива, одна з найбільш публічних та знакових! І лозунг «Спорт поза політикою», насправді тільки додає йому політичної ваги», — наголосив Матвій Бідний.

Він зазначив, що боротьбу за недопущення представників країн агресорів сьогодні очолив особисто Президент України, а МЗС, Мінмолодспорт та НОК України постійно, щодня роблять заяви, комунікуючи та привертаючи увагу до цього питання міжнародної спільноти. 

Велику роботу на міжнародному напрямку проводить Спортивний комітет України зі своїм проєктом «Янголи спорту». 

Також значну роботу проводять національні федерації з міжнародними федераціями, не даючи посібникам вбивць та загарбників через спорт лицемірно повертати своїх представників до цивілізованого суспільства, таким чином створюючи прецедент, який вкаже на те, що є точки дотику, є площина для компромісу та діалогу із тими, кого сьогодні відкинув увесь цивілізований світ.

За словами заступника Міністра, внаслідок безпрецедентного тиску, президент МОК Томас Бах вже вкотре не наважується втілити побажання замовників з кремля і оголосити про повернення спортсменів росії та білорусії, переклавши відповідальність на президентів спортивних федерацій, давши водночас їм відмашку на допуск злочинців, і ширму для прикриття — критерії нейтральності. 

При цьому він підкреслив, що від міжнародної підтримки сьогодні залежить майбутнє нашої держави, і спортивна спільнота України, просто не має права подати хибний сигнал своїм союзникам, які так само розглядають можливості жорсткої реакції на можливий демарш МОКу. 

«Як ми можемо вимагати від них підтримки, коли самі хоч на мить дозволяємо собі вагатися? Ми не можемо просити їх бути більшими Українцями аніж ми! Згадайте, що західна підтримка почалася тільки після того, як Українці показали свою непохитність, принциповість та стійкість, невже ми, спортсмени, станемо слабкою ланкою?», — наголосив Матвій Бідний.

Заступник Міністра закликав федерації продовжити боротьбу за недопущення спортсменів з росії та білорусі до міжнародних змагань.

«Бойкотуючи змагання ми вказуємо всьому світові на те — що це не є нормою, вбивцям не місце серед нас, і проведення будь-яких заходів за їх участі робить неможливим участь в них представників вільного демократичного суспільства, і держава сьогодні зробить усе, щоб цей наш меседж лунав голосно на увесь світ», — зауважив Матвій Бідний.

«Сьогодні Міністерство є вашим штабом, і весь організаційний, дипломатичний, медійний ресурс держави стане за вас у вашій боротьбі на своїх ділянках! Я особисто, вся наша команда на зв’язку 24 на 7», — додав заступник Міністра.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux