• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Матвій Бідний зустрівся з Єврокомісаркою Іліяною Івановою
опубліковано 25 січня 2024 року о 14:28

У день офіційного початку скринінгу українського законодавства в рамках переговорного процесу про вступ України в ЄС Матвій Бідний зустрівся з Європейською комісаркою з питань інновацій, досліджень, культури, освіти та молоді Іліяною Івановою для обговорення подальших кроків задля розвитку співробітництва з європейською стороною у сферах молоді та спорту.

Під час зустрічі Матвій Бідний наголосив на необхідності впровадження спеціальних програм підтримки української молоді, яка тимчасово перебуває у державах-членах ЄС, з метою їхньої адаптації в суспільне життя європейських країн та разом з тим висловив сподівання, що зазначені питання будуть включені до порядку денного чергового засідання Європейської Ради з питань молоді, культури та спорту.

Було відзначено, що завдяки спільним рішучим крокам України та Європейської Комісії, незважаючи на триваючу агресивну війну з боку росії, досягнуто значних результатів в рамках розширення можливостей для українських молодіжних та спортивних організацій у рамках програми ЄС «Еразмус+».

«Українські молодіжні та спортивні організації вже активізувалися в напрямку налагодження зв’язків задля створення спільних проектів з європейськими організаціями. Це окремий раз підтверджує, що Україна – це Європа. У нас спільні цінності та спільні інтереси», – підкреслив Матвій Бідний.

На зустрічі також йшлося про затвердження стороною ЄС Регламенту про заснування Українського фонду та розробку Плану, який буде містити бачення щодо відновлення, реконструкції та модернізації України, а також щодо реформ, які необхідно здійснити у рамках процесу вступу до ЄС. Матвій Бідний закликав приділити увагу питанню повернення української молоді та її участі у відбудові, в тому числі під час цьогорічної Конференції з питань відновлення України (URC2024) у Берліні.

Однією з важливих тем двосторонньої зустрічі стала солідарна з українською стороною позиція багатьох європейських урядів та спортивних організацій стосовно неприпустимості участі російських і білоруських спортсменів у міжнародних змаганнях, у тому числі Олімпійських іграх, поки триває агресія рф проти України.

Очільник Міністерства ознайомив Єврокомісарку із створеною на сайті Міністерства базою даних спортсменів і тренерів країн-агресорів, які підтримують війну проти України, та закликав європейську сторону також використовувати і поширювати ці дані з метою їх недопущення до змагань, в тому числі застосувати візові обмеження.

Іліяна Іванова запевнила у подальшій незмінній підтримці України Європейським Союзом, а також у готовності продовжувати, спільними зусиллями, здійснення санкційного тиску на країни-агресори.

З метою продовження спільного діалогу та координації дій, Матвій Бідний запросив Іліяну Іванову відвідати Україну, а також розробити спільний план заходів у контексті реалізації ініціативи «Львів – Європейська молодіжна столиця 2025».


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux