• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Мінмолодьспорт об’єднує міжнародних партнерів до організації гуманітарної допомоги цивільному населенню в період війни
опубліковано 22 березня 2022 року о 16:01

22 березня 2022 року відбулось позачергове засідання Секторальної робочої групи з питань координації міжнародної технічної допомоги у сфері молоді та спорту (СРГ «Молодь та спорт») під співголовуванням заступника Міністра молоді та спорту України з питань європейської інтеграції Андрія Чеснокова та Представника Фонду народонаселення ООН в Україні Хайме Надаля. 

Андрій Чесноков відзначив важливість об’єднання зусиль урядових структур, громадського сектору та міжнародних партнерів з розвитку з метою якомога ефективнішого надання підтримки жертвам російсько-української війни.

«В умовах російської військової агресії молодіжна та спортивна сфери, як і все українське суспільство, зіштовхнулися з серйозними викликами та проблемами. Наша молодь гине під обстрілами, втрачає свої домівки. Молоді українці стають до лав збройних сил та територіальної оборони, займаються волонтерством, рятуючи своїх співгромадян. Багато молодіжних центрів вже стали хабами гуманітарної допомоги населенню і ми маємо на меті їм допомогти» - зазначив Андрій Чесноков.

Участь у засіданні також брали понад 60 представників та представниць партнерів з розвитку, а також заступниця Міністра Марина Попатенко, яка розповіла про поточний стан справ у сфері молодіжної політики, переформатування роботи внаслідок російської військової агресії проти України.

«Я переконана, що в тому числі завдяки нашій з вами роботі ми маємо такий потужний волонтерський рух в Україні, ми маємо таку свідому молодь, яка критично мислить та яка стала на захист України, на захист прав людини та демократичних цінностей» - зауважила Марина Попатенко.

СРГ «Молодь та спорт» є платформою для діалогу між урядовими, громадськими організаціями та партнерами з розвитку – представниками міжнародних агенцій, дипломатичних місій, міжнародних неурядових організацій та проектів.

У ході заходу партнерам з розвитку презентовано національну платформу об’єднання державних та волонтерських ініціатив для надання гуманітарної допомоги цивільному населенню - «СпівДія» та напрями діяльності, за якими партнери з розвитку можуть долучитись до її роботи.

Волонтерське об’єднання «СпівДія» координується за підтримки Офісу Президента України спільно з Міністерством розвитку громад та територій України, Міністерством охорони здоров’я України та Міністерством молоді та спорту України. Створення платформи ініційовано волонтерами разом із Координаційним штабом з гуманітарних і соціальних питань для ефективної організації допомоги населенню.

«Ми сьогодні тут, щоб слухати, які потреби мають українці. Для нас важливо координувати свої зусилля у співпраці з Урядом України, тому ми готові долучатись до таких ініціатив» – зазначив Хайме Надаль.

Наприкінці засідання представники Фонду народонаселення ООН в Україні, Програми розвитку ООН, Офісу Координатора проєктів ОБСЄ в Україні, ІСАР «Єднання», Фонду «Східна Європа» та Данської ради у справах біженців поінформували про зміни у форматах роботи поточних проектів у зв’язку зі збройною агресією рф в Україні.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux