• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Міністерство молоді та спорту України посилює співпрацю з Міністерством соціальної безпеки та праці Литовської Республіки
опубліковано 18 березня 2021 року о 19:35

У рамках офіційного візиту Президента Литовської Республіки Г. Наусєди до України 18 березня 2021 року відбулась зустріч керівництва Міністерства молоді та спорту України з литовською делегацією на чолі з Міністром соціальної безпеки та праці Литовської Республіки Монікою Навіцкієне.

З боку Міністерства участь у зустрічі взяли перший заступник Міністра Сергій Симонов, заступник Міністра Марина Попатенко, заступник Міністра з питань європейської інтеграції Андрій Чесноков, директор департаменту молодіжної політики Ірина Бєляєва, начальник відділу міжнародного співробітництва та європейської інтеграції Наталія Радчук.

Сергій Симонов подякував литовським колегам за спільну підготовку до укладення Угоди між Міністерством молоді та спорту України та Міністерством соціальної безпеки та праці Литовської Республіки про співробітництво в сфері молодіжної політики, яка була підписана у рамках засідання Ради Президентів України та Литви 18 березня цього року.

«Я впевнений, що ця Угода забезпечить необхідні правові умови для розвитку двосторонніх українсько-литовських зв’язків у молодіжній сфері через центральні органи виконавчої влади та громадські молодіжні організації, а також закріпить практичний механізм співробітництва у вказаній сфері», - підкреслив Сергій Симонов.

Міністр соціальної безпеки та праці Литовської Республіки Моніка Навіцкієне наголосила на тому, що підписання Угоди між двома Міністерствами започатковує новий етап литовсько-української співпраці, дає можливість поглибити взаємодію, вивчення кращого досвіду та практик двох країн з широкого кола питань молодіжної сфери. Пані Міністр поділилася досвідом литовської сторони щодо підтримки державою волонтерських ініціатив молоді та молодіжних громадських організацій під час пандемії, розвитку мережі молодіжних центрів, визнання роботи та професії молодіжних працівників.

Андрій Чесноков наголосив на зацікавленості Мінмолодьспорту у поглибленні співпраці з Міністерством соціальної безпеки та праці Литовської Республіки та підкреслив, що міжнародні молодіжні обміни відіграють важливу роль в процесі європейської інтеграції України, а також стали міцним підґрунтям для розвитку нашої співпраці та укладення нової Угоди про співробітництво в сфері молодіжної політики.

«Ми відкриті до співпраці та готові розглядати нові формати подальшого співробітництва на благо молоді наших держав, як у дво-, так і у багатосторонньому форматі», - зазначив Андрій Чесноков.

Андрій Чесноков звернувся до литовських колег з проханням підтримувати та просувати євроінтеграційний порядок денний України, у тому числі в рамках участі в міжнародних організаціях з питань, які становлять інтерес для української сторони, зокрема, участі України в програмі ЄС Eразмус+, спільних тристоронніх проєктах України, Литви та Польщі в рамках ініціативи «Люблінський трикутник».

Марина Попатенко наголосила на важливості ефективної імплементації Угоди між Україною та Литовською Республікою про Раду обмінів молоддю України та Литви, підписаної у серпні 2015 року з метою сприяння налагодженню механізму співпраці між Україною та Литовською Республікою в питанні здійснення молодіжних обмінів, поглиблення контактів між представниками молоді двох країн.

«Діяльність Рад обмінів молоддю з Литвою є одним із пріоритетів роботи Міністерства молоді та спорту України щодо реалізації молодіжної політики. Більше того, міжнародні молодіжні обміни стали частиною Плану дій Уряду України та одним з пріоритетів Національної стратегії розвитку державної молодіжної політики до 2030 року», - зазначила Марина Попатенко.

Також Марина Попатенко висловила зацікавленість української сторони у проведенні спільних заходів щодо розвитку молодіжних центрів, покращення якості молодіжної роботи та визнання професії «молодіжний працівник».

Під час зустрічі сторони обговорили широке коло питань стану та перспектив двосторонньої співпраці та реалізації спільних ініціатив.

Довідково

У рамках здійснення обмінів молоддю України та Литви протягом 2017-2020 років загалом реалізовано 46 проєктів, учасниками яких стали 1153 молодих людей, зокрема: українською стороною реалізовано 16 проєктів за участі 339 осіб; литовською стороною реалізовано 30 проєктів за участі 814 осіб.

Умови подачі заявок за посиланням.

Інформація про українсько-литовські обміни за посиланням.




Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux