• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Мінмолодьспорт і команда Програми розвитку ООН в Україні обговорили подальшу співпрацю
опубліковано 27 вересня 2024 року о 09:32

26 вересня 2024 року за участі заступника Міністра молоді та спорту Андрія Чеснокова та представників Програми розвитку ООН в Україні відбулося засідання Наглядової ради проєкту «Підтримка громадянського суспільства та молоді».

Під час зустрічі Андрій Чесноков висловив подяку команді ПРООН за довготривалу плідну співпрацю у реалізації заходів щодо розвитку державної молодіжної політики та сфери утвердження української національної та громадянської ідентичності.

«Програми розвитку ООН в Україні – один із перших міжнародний партнерів Міністерства, діяльність якого направлена на реалізацію спільних пріоритетів разом з Міністерством молоді та спорту України. За час цієї співпраці наші команди стали друзями та партнерами у вирішенні запитів молодіжної сфери».

Серед спільних проєктів Андрій Чесноков відзначив соціологічне опитування молоді «Вплив війни на молодь в Україні», програму стажування молоді в органах місцевого самоврядування, підтримку Всеукраїнського форуму «Державотворець», створення освітнього серіалу  «Молодіжна робота» для платформи ДІЯ:Освіта, національну тренінгову програму «Молодіжний працівник», у межах якої у 2024 році проведено більше 50 базових та спеціалізованих тренінгів. Тоді як загальна кількість сертифікованих випускників «Молодіжного працівника» до серпня 2024 року становила понад 1300 осіб. 

Також заступник Міністра молоді та спорту акцентував увагу на впровадженні національної програми залучення молоді до відновлення України «ВідНОВА:UA», метою якої є процес відновлення життя громад, що постраждали від війни та промоція волонтерства серед молоді через обміни. 

«У 2024 році в рамках Програми «ВідНОВА:UA» було відновлено 24 молодіжних центри та простори загальною площею 2 272 м² шляхом проведення молодіжних обмінів за участі 713 осіб. Програму було включено до Державної цільової соціальної програми «Молодь України» на 2021-2025 роки, що черговий раз підтверджує важливість питання відновлення для держави». 

Окрім цього, Андрій Чесноков відзначив підтримку партнерів у створенні Українського молодіжного фонду. Залучення спеціалістів юридичного профілю, створення бренду фонду, навчання команди з проведення грантових конкурсів – усе це можливе завдяки спільній плідній співпраці із ПРООН, яку посилює підписаний меморандум про реалізацію молодіжної політики для сталого відновлення країни, Національної молодіжної стратегії та адаптацію стандартів політики ЄС. 

Окремо заступник Міністра відзначив допомогу проєкту у розвитку нової політики утвердження української національної та громадянської ідентичності, зокрема фінансуванні проведення аудиту сфери і низки заходів, та висловив сподівання на поглиблення цієї співпраці.

Програму розвитку ООН в Україні представляли заступник постійного представника ПРООН Христофорос Політіс, програмний спеціаліст ПРООН Олена Урсу,  керівниця проекту з підтримку громадянського суспільства та молоді ПРООН Вікторія Демідова, керівник проекту «Права людини та доступ до правосуддя» ПРООН Світлана Колишко. Участь у зустрічі від Мінмолодьспорту також взяв начальник управління молодіжної політики Владислав Яцук. Учасники зустрічі домовилися про подальшу співпрацю задля посилення спроможності молоді України. 



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux