• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Мінмолодьспорт разом з Parimatch Ukraine боротимуться з маніпуляціями під час спортивних змагань
опубліковано 21 жовтня 2021 року о 15:29

Сьогодні на головній арені країни - НСК «Олімпійський», було підписано меморандум про співпрацю між Міністерством молоді та спорту України та Parimatch Ukraine щодо боротьби з маніпулюванням спортивними змаганнями та розвитку Національної платформи доброчесності спорту. Про це повідомив Міністр молоді та спорту Вадим Гутцайт. 

«Ми усвідомлюємо, що договірні матчі та маніпулювання спортивними результатами продовжують залишатися однією з найбільших загроз для чесного спорту в усьому світі, в тому числі і в нашій державі. Україна підтримує жорстку позицію міжнародної спільноти у боротьбі з цим ганебним явищем. Ми беремо активну участь у всіх міжнародних заходах та приєдналися до існуючих міжнародних інструментів, які націлені на протистояння цій загрозі спорту. До того ж Україна стала третьою державою, яка ратифікувала Конвенцію Ради Європи проти маніпулювання спортивними змаганнями», - наголосив Вадим Гутцайт. 

Мета Національної платформи – координувати діяльність спортивних організацій та відповідних органів влади для боротьби та попередження маніпуляцій під час спортивних змагань, проводити просвітницьку роботу щодо попередження та профілактики протиправної діяльності, пов’язаної з маніпулюванням спортивними змаганнями.

«Головний актив букмекера – це репутація та довіра. Як перша і поки єдина букмекерська компанія, яка отримала ліцензію в Україні, ми відчуваємо відповідальність і готові бути прикладом у статусі лідера галузі. Для ефективної протидії маніпулюванням у спорті важливо збалансувати інтереси держави, спортивної спільноти, беттінга і гравців. Підписання меморандуму та експертна підтримка розвитку Національної платформи доброчесності спорту – важливий спільний крок держави і легальної букмекерської компанії в знаходженні цього балансу і розвитку чесного спорту в Україні», - розповіла СЕО Parimatch Ukraine Наталія Гілевич. 

Результатом підписання Меморандуму має стати експертна і технічна підтримка розвитку Національної платформи доброчесності спорту з боку приватного сектору, в особі Parimatch Ukraine. Крім того, Конвенцією Ради Європи передбачена можливість обміну інформацією між органами державної влади, спортивними організаціями та операторами ставок на спортивні змагання про підозрілі або неправильні ставки.

Мінмолодьспортом вже утворена робоча група експертів, яка напрацьовує механізми роботи Національної платформи та заходи з координації питань боротьби з маніпулюваннями спортивними змаганнями. До робочої групи крім фахівців Мінмолодьспорту увійшли представники Національної поліції України, Національного агентства з питань запобігання корупції, Комісії з регулювання азартних ігор та лотерей, Української асоціації футболу, Національного олімпійського комітету, а також представники операторів ставок на спортивні змагання, зокрема Parimatch Ukraine. Про це під час зустрічі повідомила заступник голови Робочої групи з розробки Концепції та положення про Національну платформу із запобігання маніпулювання спортивними змаганнями, начальниця відділу міжнародного співробітництва та європейської інтеграції Мінмолодьспорту Наталія Радчук. 

Також під час заходу було презентовано веб-сайт Національної платформи, який найближчим часом буде працювати у активному режимі.

На заході були присутні міжнародний експерт, Голова комітету з етики та чесної гри УАФ Франческо Баранка, представники міністерств та відомств –  члени Робочої групи з розробки концепції та впровадження Національної платформи проти маніпулювання спортивними змаганнями, представники спортивних федерацій та інші запрошені гості.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux