• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Мінмолодьспорту підтримує ініціативи молоді, спрямовані на відновлення країни
опубліковано 19 вересня 2022 року о 13:57

16-17 вересня 2022 року у Мукачеві відбувся Міжнародний форум Aware Youth: local authorities + civil society = great achievements for common prosperity.

Міжнародний молодіжний форум об’єднав українську молодь, експертів та фахівців з різних країн, представників центральних органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування.

Основна ідея форуму – поділитися історіями успіху єдності та співпраці громадянського суспільства та місцевої влади. Під час форуму молодь спільно з експертами обговорили проблеми та виклики, що постали перед молодіжним сектором та місцевою владою після повномасштабного вторгнення рф на територію України; хороші практики командної роботи; освітні можливості для молоді, які наразі є в Україні; плани щодо відновлення України.

Участь у форумі за дорученням Міністра Вадима Гутцайта взяли заступники Міністра Мінмолодьспорту Марина Попатенко та Андрій Чесноков.

Зокрема, Марина Попатенко поділилася прикладами лідерства молоді під час війни та ініціативами, які підтримує Мінмолодьспорт для допомоги цивільному населенню: «Процеси децентралізації влади, інструменти залучення молоді до участі у суспільному житті, які підтримувало та розвивало наше Міністерство до початку повномасштабного вторгнення, сформували розгалужену лідерську систему управління державою на різних рівнях. Ця система показала, що важкі часи потребують прийняття рішення на місцях. Тому вже з перших днів війни ми почали спостерігати феномен українського волонтерства, українського лідерства, що проявилося у всіх сферах життя».

Заступниця Міністра зазначила, що саме зараз молоді люди допомагають цивільному населенню і розвивають ініціативу «СпівДія», яка вже допомогла понад 190 тис. цивільного населення. Національна волонтерська платформа об'єднує понад 500 різноманітних волонтерських ініціатив, волонтери ініціативи Будуємо Україну разом своїми руками допомагають створити належні умови для життя тих, хто витратив свої домівки. За 8 років діяльності команда залучила до волонтерства понад 4 тис. молодих осіб з України та різних куточків світу».

Зі свого боку заступник Міністра молоді та спорту з питань європейської інтеграції Андрій Чесноков розповів учасникам про роботу Міністерства над Національним планом відновлення України та напрями діяльності, що залишаються пріоритетними: «Одним з пріоритетів нашої роботи зараз – підтримка молоді для того, щоб вона могла жити та розвиватися в Україні, щоб ті молоді люди, які вимушено залишили Україну через війну росії проти нашої країни, повернулися додому».

Він зазначив, що за участі активної молоді, молодіжних громадських організацій, молодіжних центрів, молодіжних рад було напрацьовано пропозиції до Плану відновлення України. В цьому документі визначено пріоритетні напрями роботи з 2022 по 2032 роки. У Плані відновлення окремо визначені проекти щодо підтримки та розвитку молодіжних центрів, молодіжних рад та молодіжних організацій.

За його словами, одним з проектів, що увійшли до Плану відновлення є Національна програма залучення молоді до відновлення України «ВідНОВА:UA». Завдяки підтримці Програми розвитку ООН в Україні запущено пілотну фазу цього проекту у 4-х регіонах. І саме зараз тривають молодіжні обміни у Чернігівській, Волинській, Закарпатській та Київській областях.

Захід організований EDYN Ukraine за підтримки USAID та Національного демократичного інституту у партнерстві з Альянс за Європу та громадською організацією «3,5 відсотка».

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux