• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Мінмолодьспорту презентувало проєкти та програми для молоді
опубліковано 27 червня 2022 року о 13:40

Для Мінмолодьспорту, наразі є важливим питання підтримки молоді, зокрема молодіжних рад, які здатні бути найбільш адаптивними у процесах реагування на кризові ситуації цивільного населення, що спричинені війною. На цьому наголосила заступниця Міністра молоді та спорту Марина Попатенко у своєму виступі на молодіжній зустрічі «Об’єднані Мирополісом – United by Myropolis», що відбулась 25-26 червня в м. Кам’янці-Подільському.

Марина Попатенко від імені Міністра молоді та спорту Вадима Гутцайта привітала учасників зустрічі та зазначила, що війна лише вкотре підтвердила важливість роботи з молоддю, особливо, що стосується її залучення до державних процесів.  

«Молодь впливає на євроінтеграційні процеси, тому нам важливо розвивати інструменти молодіжної участі. Молодіжні ради є та залишатимуться важливими осередками розвитку відповідальних молодих громадян», – підкреслила заступниця Міністра.

Також вона поділилась інформацією про проєкти та програми для молоді. Зокрема, йшлося про Всеукраїнський проєкт «Діалоги Перемоги: участь молоді у відновлені країни».

У рамках проєкту планується залучити молодь, молодіжні ради та громадські організації для обговорення важливих тем: повоєнна відбудова України; захист та збереження молодіжної політики та молодіжної інфраструктури; молодіжна рада - дієвий інструмент прийняття рішень.

Крім того, заступниця Міністра розповіла про марафон #ВсеБудеУкраїна, в якому можна отримати відповіді на питання, що найбільше турбують та програму соціально-культурної інтеграції молоді з числа внутрішньо переміщених осіб «Добрий вечір, ми з України».

Війна, що триває, зачіпає всіх молодих людей - тих, хто залишився у своїх громадах; тих, хто переселився в межах та поза межі країни; тих, хто живе в містах та селищах, які приймають мешканців інших областей. Зараз молодь в Україні потребує підтримки як ніколи раніше. І саме тому, Мирополіс, щорічна молодіжна подія за ініціативи самої молоді та підтримки UNFPA проводиться і в 2022 році. 

Започаткований у 2019 році як молодіжний форум на Донеччині, Мирополіс базується на принципах резолюції 2250 «Молодь, мир, безпека» та реалізується в межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру. Дана молодіжна ініціатива щорічно змінює свій формат, адаптуючись до потреб та інтересів дівчат та хлопців. Мирополіс, який і сам став вимушено переміщеним, цього року об’єднав молодих жителів громади та молодь, яка знайшла прихисток від війни у Кам'янець-Подільському на Хмельниччині.

Молодіжна зустріч «Об’єднані Мирополісом – United by Myropolis» відбулась в межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру за фінансової підтримки Європейського Союзу. 

Співорганізатори: Молодіжна рада при Донецькій обласній державній адміністрації, ГО «Молодіжний Схід».      





Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux