• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Міжнародні партнери продовжують консолідувати зусилля щодо посилення санкційного тиску на Росію та Білорусь у спортивній сфері
опубліковано 13 квітня 2022 року о 20:24

За ініціативи британської сторони 13 квітня 2022 року відбулися неформальні міжвідомчі консультації представників спортивних відомств 33 країн світу з метою обговорення подальших кроків для посилення колективного тиску на Росію та Білорусь у міжнародних спортивних структурах.

Захід став продовженням зустрічі міністрів та високопосадовців, відповідальних за спортивну сферу, за результатами якої 08 березня було опубліковано колективну заяву (statementміністрів спорту 37 країн світу із засудженням російської військової агресії проти України та закликом до міжнародних спортивних федерацій вжити санкцій до країн – агресорок.

Заступник Міністра молоді та спорту України з питань європейської інтеграції Андрій Чесноков подякував державам-партнерам, які взяли участь у зустрічі, зокрема державам-членам ЄС, а також Австралії, Великій Британії, Ісландії, Канаді, Норвегії, США, Швейцарії, Японії за підтримку територіальної цілісності України у міжнародно визнаних кордонах, а також за всі зусилля, які докладаються ними задля допомоги українцям і опору російській агресії.

Андрій Чесноков зазначив, що завдяки консолідованій позиції світового спортивного руху вже запроваджено більше 100 санкцій проти РФ та Республіки Білорусь у міжнародних спортивних організаціях. Також заступник Міністра закликав до спільних дій у посиленні санкційного тиску, завдяки яким спортсменам цих країн вже заборонено брати участь у міжнародних спортивних змаганнях з більшості видів спорту; скасовано міжнародні спортивні заходи на території Росії та Білорусі; представників країн-агресорів виключають з керівних органів міжнародних федерацій.

Заступник Міністра наголосив на важливості виключення Росії та Білорусі з усіх міжнародних спортивних асоціацій, включаючи Міжнародний олімпійський комітет, Міжнародний паралімпійський комітет, ФІФА та інших федерацій, а також міжнародних організацій спортивного спрямування. Крім того, було закликано до заборони російським та білоруським спортсменам брати участь к змаганнях, які організовуються на територіях країн-учасниць консультацій.

За ініціативи української сторони директор департаменту спорту Уряду Великої Британії Бен Дін запропонував державам-партнерам розглянути додаткові заходи з метою посилення санкційного тиску, зокрема щодо припинення спонсорування спортивних організацій та заходів російськими та білоруськими компаніями, припинення трансляції спортивних змагань у Росії та Білорусі, а також припинення членства російських та білоруських представників у міжнародних спортивних федераціях.

Серед іншого учасники зустрічі обговорили питання підтримки українських спортивних команд та українських спортсменів, які були змушені залишити домівки і зараз тренуються за кордоном. Заступник Міністра висловив подяку представникам країн, які гостинно прийняли і продовжують надавати прихисток як членам національних збірних команд України з видів спорту, так і дитячим та юнацьким спортивним командам і членам їх родин.



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux