• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
На Черкащині відбудеться Всеукраїнський фестиваль Ше.Fest-2019, гасло якого “Під вільним небом!”
опубліковано 13 серпня 2019 року о 15:49



З учасниками та програмою Фестивалю ознайомили спікери пресконференції, що відбулась 13 серпня в Українському національному інформаційному агентстві "Укрінформ".

Так, заступник Міністра молоді та спорту Олександр Ярема звернув увагу на те, що ШеФест є заходом абсолютно нового формату. "Ми говоримо про видатну постать історичного минулого сучасними словами, сучасними формами. Говоримо з молодими людьми, з дітьми, тобто, відкриваємо Великого Кобзаря для майбутнього", - зазначив посадовець.

За словами Олександра Яреми, чудовий та унікальний захід створює команда з креативним підходом. "Робота команди ШеФесту - приклад, як можуть взаємодіяти різні гілки влади, представники громадянського суспільства, громадськості", - зауважив заступник Міністра.

Він також акцентував на важливості того, що відбуваються такі події та до них долучається молодь. Йшлося і про формування цінносних орієнтирів молоді, здорового способу життя тощо.

Засновниця фестивалю Юлія Капшученко-Шумейко наголосила, що принципова позиція організаторів: захід без алкоголю.

Фестиваль працюватиме в три зміни: денну, вечірню та нічну. Діятимуть десять локацій. Серед яких театральна та музична сцена, просвітницька, художня, дитяча галявини. Українські вироби ручної роботи будуть презентовані на ярмарку майстрів.

Зокрема, на просвітницькій галявині, в дубовому гаю, виступатимуть цікаві лектори, відбудуться зустрічі з Богданом Бенюком, Василем Шкляром, Сашком Лірником.

Завітає на просвітницьку галявину і професор кафедри української літератури НПУ імені М. Драгоманова Ірина Савченко. Яка під час пресконференції звернула увагу на те, що це, перш за все, інтелектуальний фестиваль. Він спонукає до багатьох роздумів і до нових висновків про давно знані речі.

"Шевченко на Фестивалі — це не монументальна постать, це десятки моделей, в яких кожен може знайти свою і відгук у своєму серці", - зауважила Ірина Савченко.

Про новий погляд на Тараса Шевченка, про необхідність показати його більш сучасним і ближчим до кожного говорив і лідер гурту Шпилясті Кобзарі, бандурист, учасник фестивалю Ярослав Джусь.

Нововведення цьогорічного заходу - ШеГеймс - анонсував очільник Фестивалю Дмитро Колоша. Планується, що це стане своєрідним змаганням, котре об'єднає команди та вболівальників, довівши, що ми всі єдині, разом можна звернути гори.

Вхід на фестиваль - вільний. Гасло цьогорічного фестивалю - "Під вільним небом!".

Кожен охочий зможе стати земляком Шевченка на два дні, оселившись на території облаштованого наметового містечка у Моринцях.

Захід відбувається за підтримки Міністерства молоді та спорту України та Черкаської обласної державної адміністрації. Організатори - громадські активісти, ГО "Молодий Народний Рух" та Моринська сільська рада.

Нагадаємо, ШеФест – щорічний миcтецький фестиваль, що відбувається з 2014 року. Проходить він на малій батьківщині Тараса Шевченка та присвячений його пам'яті.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux