• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
На Вінниччині відбувся Всеукраїнський тренінг «Ефективний менеджмент молодіжних центрів»
опубліковано 16 вересня 2019 року о 10:35

Участь у заході взяли 30 осіб - працівники молодіжних центрів, громадські активісти.

Головною платформою для проведення п’ятиденного навчання стало приміщення Вінницького обласного молодіжного центру «Квадрат», який, за словами самих учасників, є втіленням «молодіжного щастя» та прикладом сучасного інноваційного простору, що був відкритий на запит територіальної громади за кошти Державного фонду регіонального розвитку та місцевого бюджету.

Головна тема заходу - питання розвитку молодіжної інфраструктури, зокрема сприяння забезпеченню ефективної діяльності молодіжних центрів, що є одним із пріоритетних напрямів державної політики в молодіжній сфері. Оскільки за останні декілька років процес розвитку молодіжних центрів набрав значних обертів, завдяки підтримці Міністерством молоді та спорту України, Асоціацією молодіжних центрів України, органами виконавчої влади та місцевого самоврядування, партнерськими організаціями, то постає наступне завдання: визначити ефективність цих просторів, підсилити їхню діяльність новими інструментами, навчити керівників центрів правильному управлінню, плануванню роботи та звітуванню.

Метою тренінгу було надання знань та навичок щодо сталої, системної, планової роботи центру, ознайомлення з поняттям та змістом роботи молодіжних центрів на прикладі європейського досвіду, із метою розвитку молодіжної політики, молодіжної роботи у працівників молодіжних центрів України, представників громадських організацій, структурних підрозділів відповідальних за роботу з молоддю.

Програма включала напрямки:

- дослідження молоді громади та різноманітність форм досліджень потреб молоді, аналіз ключової проблематики;

- формування навичок для працівників центрів щодо планування, прогнозування та вимірювання результатів позитивного впливу центру на молодь громади;

- створення простору молодіжного центру, ураховуючи заплановану програмну діяльність;

- ефективна робота команди молодіжного центру, зовнішні та внутрішні комунікації в колективі, брендинг та позиціонування центру;

- створення волонтерських рухів при молодіжних центрах;

- зустрічі з представниками та експертами у сфері молодіжної роботи та розвитку молодіжних центрів в Україні;

- кейси з досвіду роботи діючих молодіжних центрів України тощо.

Ключовим завданням тренінгу було насичення роботи таким чином, щоб учасники змогли винести як можна більше практичних змістів. Саме тому під час програми молодіжні працівники знайомилися з роботою місцевих молодіжних центрів. Подібні візити до колег дають змогу учасникам дослідити успішні практики, оцінити простори з точки зору менеджменту та інфраструктури, а згодом застосувати ефективні інструменти у своїй громаді, ураховуючи діючі норми вітчизняного законодавства.

Подібні заходи вже відбулися на Київщині, Сумщині та Дніпропетровщині. Завершиться серія навчань у жовтні на Київщині.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux