• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
На Волині та Закарпатті молодь долучилася до відновлення об’єктів молодіжної інфраструктури
опубліковано 26 вересня 2022 року о 12:15

У рамках Національної програми «ВідНОВА:UA» молодь долучилася до відновлення об’єктів молодіжної інфраструктури одразу у двох регіонах. 

З різних куточків України зібралася молодь у Волинській області, щоб допомогти побудувати молодіжний простір для мешканців с. Ратнів, Боратинської сільської територіальної громади.

У межах проєкту молоді люди провели роботи з переоблаштування старого приміщення місцевого Народного дому для роботи молодіжного простору.

Усі підготовчі роботи у приміщенні майбутнього молодіжного простору були проведенні місцевими волонтерами, зокрема зроблено демонтаж старих дерев’яних вікон та встановлено нові пластикові вікна, облаштовано новий окремий вхід в приміщення будівлі, а також підготовлено стіни для роботи волонтерів.

Також в Ужгороді наразі проводяться ремонтні роботи у молодіжному просторі, який наданий в користування представником місцевого бізнесу.

Вже невдовзі у відновленому приміщенні свою роботу зможе продовжити Ужгородський центр молодіжних ініціатив, а вже надалі простір буде розширюватися для надання інших, необхідних для молоді послуг, в напрямі молодіжної політики.

Окрім роботи на об’єктах, волонтери проходять програму неформальної освіти, вчаться працювати в командах, зустрічаються з місцевими експертами та фахівцями. Учасники вже встигли познайомитися з Луцьком та Ужгородом, 90% молодих людей були вперше в цих регіонах. 

До роботи з молоддю під час молодіжних обмінів за дорученням Міністра молоді та спорту Вадима Гутцайта  долучилися представники Мінмолодьспорту Ірина Бєляєва, Марія Сакута, а також представниця Програми розвитку ООН в Україні Анна Острікова, які розповіли про плани розвитку державної молодіжної політики, можливості для молоді, які створюються у співпраці Мінмолодьспорту та ПРООН. 

Незважаючи на військову агресію зі сторони росії, для Мінмолодьспорту та ПРООН й надалі залишається важливим питання активізації молоді у громадах, залучення молоді до процесів прийняття рішень та їх розвитку, а також створення можливостей для обмінів молоді в Україні. Надалі відновленими в рамках програми просторами вже скоро користуватимуться місцеві мешканці Ратнева та Ужгорода.  

Довідково 

Програма обмінів здійснюється спільно з Міністерством молоді та спорту України та ГО «Місто Активних Громадян» у рамках проєкту ПРООН «ЄС за діалог: Зміцнення стійкості України для реагування на нагальні потреби центральної і місцевої влади, а також населення, що постраждало в наслідок війни» за фінансової підтримки Європейського союзу (ЄС).

Фото: Артем Познанський  



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux