• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Названо переможців конкурсу кращих практик молодіжної роботи – 2020
опубліковано 16 лютого 2021 року о 14:41

За результатами четвертого всеукраїнського конкурсу опубліковано каталог кращих практик молодіжної роботи в Україні – 2020.

Нагадаємо, що конкурс проводився з тематичним фокусом на цифрові інструменти у молодіжній роботі і зібрав більше 100 креативних дітей з усіх куточків України.

За умовами конкурсу, практикою вважається не просто ідея, а та ідея, яка вже має практичне застосування – вже реалізовується або нещодавно закінчила етап реалізації.

Серед практик, що стали переможцями безпековий проєкт «Помічник патрульного», і онлайн вікторина «Онлайн квіз – Youth Game», короткометражний фільм про булінг «Мала», книжкові відеоогляди #PRO100KNYG, програма студентських обмінів «Плацкарт» і навіть перетворення закинутого підліткового клубу у відкритий простір для молоді та інші.

Спеціальна номінація для малих громад

В цьому році організатори започаткували спеціальну номінацію «Найкраща практика молодіжної роботи в Україні в малій громаді». Під малою громадою розуміється населений пункт з населенням менше 10 000 жителів.

Переможцями стали молоді люди з села Медвин, Київської області та їхня практика під назвою «Новий підхід до створення Молодіжного центру в малій громаді». Молоді люди з нуля обладнали власний молодіжний простір, залучаючи до роботи батьків, друзів, інших небайдужих односельчан. На сьогодні самостійно проводять майстеркласи і наповнюють іншими активностями новостворений молодіжний центр.

Географічний розподіл

Найбільше заявок прийшло з Дніпропетровської (32 практики, 22% від загальної кількості), Чернігівської (18 практик, 12%), Волинської областей (12 практик, 8%).

Найбільша кількість якісних практик

Якщо минулого конкурсу 60 практик увійшли до каталогу (41%), то у 2020 вже 107 практик потрапили на сторінки видання (74%). Це говорить про те, що молодіжні ідеї стають фаховішими та ефективнішими.

Більше аналітики щодо цьогорічного конкурсу в каталозі за посиланням https://youth-worker.org.ua/library/katalog-2020/

Марина Попатенко, заступниця Міністра молоді та спорту України у вітальному слові зазначила, що для Міністерства молоді та спорту України одним із пріоритетів є участь молоді в процесах прийняття рішень та житті громади, міста, села та в цілому країни. Молодіжні працівники через впровадження різних проектів та заходів сприяють такому включенню молоді.

«Конкурс кращих практик молодіжної роботи в Україні, який проводився у 2020 р, вчетверте, наочно продемонстрував молоді та молодіжним працівникам колосальний потенціал, який є у молодіжній роботі України на різних рівнях,» – відзначила заступниця Міністра молоді та спорту. «Особливо приємно, що у конкурсі беруть участь і перемагають представники малих громад – невеликих міст, сіл та селищ. Практики з каталогу сприяють підвищенню якості молодіжної роботи на всіх рівнях.»

Каталог підготовлено в рамках Програми «Молодіжний працівник», що реалізується Міністерством молоді та спорту України, Державним інститутом сімейної і молодіжної політики за сприяння Програми розвитку ООН в Україні і фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Данії.

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux