• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Очільник Мінмолодьспорту Матвій Бідний з робочим візитом відвідав Чернігівщину
опубліковано 16 серпня 2024 року о 14:36

15 серпня 2024 року команда Міністерства молоді та спорту України на чолі з очільником Матвієм Бідним відвідали Чернігівську область.

Під час поїздки Матвій Бідний зустрівся із керівництвом області, а також спортивним та молодіжним активом регіону.

Участь в зустрічі також взяли начальник Чернігівської обласної військової адміністрації В’ячеслав Чаус, заступник голови Чернігівської ОВА Іван Ващенко, директор департаменту масового спорту та здоров'я нації Мінмолодьспорту Сергій Тимофєєв, директор Департаменту сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації Андрій Шемець, директор Всеукраїнського центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» Андрій Ребрина, а також голови територіальних громад області та фахівці профільних структурних підрозділів.

Учасники обговорили проблемні питання у галузі молодіжної політики та фізичної культури і спорту. Також йшлося про реформу галузі та перспективи розвитку проєктів Шкільних Ліг «Пліч-о-пліч» та «Активні парки – шлях до перемоги!».

У порядку денному був і огляд молодіжної та спортивної інфраструктури області. Зокрема очільник Мінмольдсьпорту Матвій Бідний разом з керівництвом області відвідали зруйнований російськими снарядами Чернігівський обласний молодіжний центр. Зараз центр відновив роботу — в новому приміщенні, із новою, гуманітарною, місією як осередок СпівДія Хаб.

Крім того, на Чернігівщині посадовці оглянули зруйнований Олімпійський навчально-спортивний центр «Чернігів» та центр олімпійської підготовки з біатлону.

Унаслідок ударів в олімпійському центрі «Чернігів» знищено східну та західну трибуни, пошкоджено покриття футбольного поля, тренажерний зал для важкої атлетики, спортивні майданчики. Центр олімпійської підготовки з біатлону теж зазнав суттєвих руйнувань: знищено адмінбудівлю, гуртожиток та спортивний зал.

Також у межах робочої поїздки посадовці завітали до громадської організації «Ветеранська спільнота України «Серцевір», яка стала одним із переможців грантового конкурсу «Час діяти, Нестримні» на створення адаптивного клубу для людей з інвалідністю та ветеранів війни. Наразі там проводяться ремонтні роботи приміщення та облаштування адаптивного клубу (спортивного залу) всім необхідним спортивним інвентарем з урахуванням доступності та безбар’єрності.

Нагадаємо, що за результатами грантового конкурсу «Час діяти, Нестримні» оголошено 15 громад, які на умовах співфінансування створять спортивні простори для адаптивного спорту. Це важливий крок у підтримці ветеранів та людей з інвалідністю, спрямований на відновлення їхнього здоров'я та соціальної адаптації. Загальний бюджет проєкту становить 9,7 млн грн.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux