• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Олег Немчінов: Україна потребує центрального органу, який буде координувати та реалізовувати державну політику в сфері національно-патріотичного виховання
опубліковано 31 липня 2019 року о 13:58

31 липня у Мінмолодьспорту відбулося публічне обговорення проєктів нормативно-правових актів у сфері національно-патріотичного виховання з представниками інститутів громадянського суспільства.

На початку засідання державний секретар Міністерсва Олег Немчінов з приємністю зауважив, що розгляд подібних актів разом з громадськістю відбувається заздалегідь. Він також звернув увагу учасників на необхідності збереження Мінмолодьспорту, як центрального органу виконавчої влади, що опікується стратегічним державним напрямком.

«Сьогодні надважливо донести до Президента України та глави парламентської більшості, на скільки Україна потребує центрального органу виконавчої влади, який буде координувати та реалізовувати державну політику не лише в галузі спорту чи в молодіжній сфері, а й в галузі національно-патріотичного виховання. Те з чим ми зіштовхнулися у 14-му році, не має повторитися вже ніколи. Ми заслуговуємо у своїй державі самостійно визначати свої пріоритети», - наголосив посадовець.

Олег Немчінов відзначив велику вагу напрямку національно-патріотичного виховання у сфері діяльності Міністерства. Держсекретар нагадав присутнім, за про діяльність відділу національно-патріотичного виховання за неповні чотири роки.

«Це не стільки питання молоді, і далеко не питання школярів, це загальне питання всіх верств населення. Скільки людей за останні роки змінили свої світоглядні погляди на тематику української державності, на свої роль та місце в її реалізації», - підкреслив Олег Немчінов.

Начальник відділу національно-патріотичного виховання Микола Ляхович повідомив, що бюджетний запит Мінмолодьспорту на проведення заходів національно-патріотичного виховання у 2020 році складає 17 млн. грн, а саме:

здійснення всеукраїнських та міжнародних заходів, відповідальність за виконання яких покладено на Мінмолодьспорт - 9 млн. грн;
надання фінансової підтримки для виконання програм (проектів, заходів) національно-патріотичного виховання, розроблених інститутами громадянського суспільства - 8 млн. грн.

Також начальник відділу національно-патріотичного виховання ознайомив присутніх з проєктом календарного плану заходів щодо національно-патріотичного виховання молоді на 2020 рік. 

Далі на обговорення були винесені розроблені МІнмолодспорту спільно з представниками громадських організацій проєкти розпорядження Уряду«Про схвалення Плану дій щодо реалізації Стратегії національно-патріотичного виховання на 2020-2025 роки»та«Про схвалення Концепції Державної цільової соціальної програми національно-патріотичного виховання на 2020 – 2025 роки».

За словами, Миколи Ляховича, реалізація актів надасть змогу створити комплексну модель державної політики у сфері національно-патріотичного виховання в Україні та сконсолідувати дії органів державної влади, органів місцевого самоврядування та громадськості у цій сфері. Окрім того це сприятиме впровадженню національно-патріотичного виховання дітей та молоді, формуванню та утвердженню української громадянської ідентичності, патріотизму та національної свідомості населення України.

Наприкінці обговорення представники громадськості внесли низку слушних пропозицій, які будуть надалі внесені до документів.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux