• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Острог – Молодіжна столиця України 2022 презентувала план розвитку молодіжної політики міста в рамках статусу Молодіжної столиці України
опубліковано 11 жовтня 2021 року о 16:00

Острог – Молодіжна столиця України 2022 презентувала план розвитку молодіжної політики міста в рамках статусу Молодіжної столиці України. Про це 11 жовтня йшлося під час пресконференції, що відбулася в Кабінету Міністрів України.

Привітав переможців конкурсу Державний секретар Кабінету Міністрів України Олександр Ярема. Державний секретар зазначив, що Острог завдяки спільній роботі міської влади та активної громадськості змогли побудувати діалог влади із молоддю міста та залучити її до процесу розроблення, ухвалення та впровадження управлінських рішень, створити сприятливі умови для інтелектуального й творчого розвитку молоді та молодіжного підприємництва. Незважаючи на те, що Острог є досить невеликим містом на Рівненщині, завдяки об’єднаній роботі молоді та влади вони змогли вибороти перемогу у міст-мільйонників. 

Заступник Міністра молоді та спорту Марина Попатенко наголосила, що національний конкурс "Молодіжна столиця України" проводиться вже чотири роки поспіль, відзначаючи найкраще місто країни для проживання та розвитку молоді. Переможцями минулих років конкурсу «Молодіжна столиця України» були обрані у 2018 році – м. Львів, у 2019 році – м. Кам'янець-Подільський, у 2020 році – місто Тернопіль.

Марина Попатенко звернула увагу на подальшу співпрацю Міністерства, місцевої влади Острога, громадських організацій міста та закликала усіх охочих долучатися до роботи, наголосивши, що Міністерство молоді та спорту завжди відкрите до співпраці.

Директор Українського інституту міжнародної політики Надія Афанасьєва зазначила, що за роки проведення конкурсу ми вже бачимо результати. Більшість міст, що змагаються за звання Молодіжної столиці України, показують високий рівень розвитку молодіжної інфраструктури, залучення молоді до суспільно-політичного життя та активної співпраці влади з молоддю, підтримки ініціатив та заходів для стимулювання працевлаштування молоді, впровадження неформальної освіти та розвитку й підтримки волонтерського руху. Саме ці міста дбають про своє майбутнє та думають вже сьогодні про те, як максимально включити молодь до процесів управління містом.

Голова Національної молодіжної ради України Юліан Кріцак, наголосив на нових можливостях, що відкриються перед Острогом, одна з яких – участь у Європейській Молодіжній столиці.

Він також висловив сподівання, що протягом 2022 року відбуватиметься багато цікавих заходів, а Острог стане майданчиком для співпраці між українськими та міжнародними молодіжними організаціями.

Міський голова Острога Юрій Ягодка розповів про концепцію заходів, які відбуватимуться у Молодіжній столиці, усі вони пройдуть під гаслом: «Острог – місто, що об’єднує історію та сучасність!».

Начальник відділу проектної та інвестиційної діяльності Острозької міської ради, Ольга Стецюк презентувала ключові заходи, серед яких відкриття простору для молоді «Мріємо та діємо», волонтерського центру Добра, відкриття «Школи проєктного менеджменту», «Бізнес-інкубатора» та школи амбасадорів Молодіжної столиці.

Завершили пресконференцію презентацією брендованої сувенірної продукції та дорожнього знаку, що зустрічатиме всіх гостей при в’їзді в місто.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux